Postani član

Biti članom Sunca znači biti dio priče o zaštiti prirode i okoliša u Hrvatskoj i regiji; znači razumjeti da globalne inicijative nisu zamjena za lokalna djelovanja i nastojanja; znači prihvatiti da isključivo vlastitim djelovanjem, pa makar ono bilo samo na razini podržavanja rada Sunca, možemo učiniti nešto dobro za društvo kojem pripadamo.

Učlanjivanjem pokazujete društvenu odgovornost, podržavate naša nastojanja, postajete aktivni nositelj društvenih promjena, izražavate svoja uvjerenja i direktno doprinosite zaštiti prirode i okoliša u Hrvatskoj.

Članom/icom Udruge Sunce može postati svaka osoba koja podržava viziju, misiju i ciljeve organizacije te se slaže s odredbama Statuta.

Predajom ispunjenog zahtjeva za članstvo i uplatom članarine postajete član/ica Sunca. Osobe koje volontiraju 10 sati ili više oslobađaju se članarine za tekuću godinu. Novi članovi, ukoliko se prijave za volontiranje u Udruzi (ispunjavanjem interesa za volontiranje), također se oslobađaju članarine za tekuću godinu, a istu su obvezni uplatiti ukoliko iz nekog razloga nisu volontirali predviđenih 10 sati ili više u tekućoj godini.

Zahtjev za članstvo možete poslati elektronskom poštom na [email protected] ili osobno dostaviti u prostor Udruge.

Godišnja članarina iznosi 70 kn za zaposlene te 30 kn za nezaposlene, studente i umirovljenike. Možete ju uplatiti općom uplatnicom ili putem internet bankarstva na IBAN broj žiro računa HR46 2407 0001 1005 7092 5 (OTP banka) ili osobno u uredu Sunca. Za pomoć oko učlanjivanja nam se slobodno obratite na gore navedenu email adresu ili na telefon 021 360 779 ili mobitel 091 3607790.

Ako želite doći u prostorije Udruge za Vas smo slobodni četvrtkom od 12-14 h.

NAPOMENA: Zbog COVID krize sastanci i komunikacija s građanima odvija se isključivo online i telefonski. Veselimo se očekivanoj normalizaciji i novim susretima u našim prostorijama.

Oblici članstva

Tri su oblika članstva koji se razlikuju po pravima i obvezama članova:

1. Podržavajuće članstvo – Svi članovi koji nisu platili članarinu za tekuću godinu.

2. Pridruženo članstvo – Svi članovi koji su platili članarinu u tekućoj godini. U odnosu na podržavajuće članove prava uključuju mogućnost sudjelovanja u projektima, korištenje edukativnih programa Sunca te knjižne i DVD građe, popust na proizvode Udruge i naših partnera itd. Prilikom učlanjena novi članovi su automatski svrstani u ovu kategoriju (do kraja tekuće godine).

3. Aktivno članstvo – Članovi Sunca koji uz prava i obveze pridruženih članova imaju i pravo glasa na Skupštini Udruge. Aktivnim članom postaje se odlukom Upravnog odbora po pismenom zahtjevu člana uz uvjet da se radi o osobi koji značajno doprinosi radu Udruge.

Članstvo prestaje istupanjem na Vaš zahtjev ili isključenjem od strane Upravnog odbora Udruge zbog nepoštivanja Statuta.