Postani član

Članom Sunca može postati svaka osoba koja podržava viziju, misiju i ciljeve organizacije i slaže se s odredbama Statuta i Etičkog kodeksa.

Predajom ispunjenog zahtjeva za članstvo i uplatom članarine postajete članom Sunca. Članovi koji volontiraju 10 ili više sati oslobađaju se članarine za tekuću godinu. Novi članovi, ako se prijave i za volontiranje u udruzi (ispunjavanjem iskaza interesa za volontiranje), također se oslobađaju članarine za tekuću godinu. Obvezni su je uplatiti samo ako iz nekog razloga nisu volontirali predviđenih 10 ili više sati u tekućoj godini.

Godišnja članarina iznosi 10 EUR za zaposlene te 5 EUR za nezaposlene, studente i umirovljenike.

Vaša članarina izravna je podrška zaštiti prirode i okoliša i doprinos održivom razvoju!

Odaberite način uplate članarine.

Uplate članarina moguće su putem opće uplatnice ili mBankinga te iz inozemstva!

OPĆA UPLATNICA

upute za uplatu članarine putem opće uplatnice u banci ili pošti

MBANKING

upute za uplatu članarine skeniranjem barkoda u mobilnoj aplikaciji banke

UPLATE IZ INOZEMSTVA

upute za uplatu članarine iz inozemstva SWIFT kodom

Za pomoć oko učlanjivanja slobodno nam se obratite na našu e-adresu [email protected], na telefon 021/360-779 ili mobitel 091/360-7790. Za Vas smo slobodni četvrtkom, 12 – 14 sati.

Oblici članstva, prava i obveze

Svi članovi Sunca imaju pravo biti informirani o radu Sunca, sudjelovati na sjednicama Skupštine te biti redovito informirani o statusu svog članstva. Obveze svih članova su poštovati odredbe Statuta i drugih akata Sunca, poštovati odluke tijela Sunca te čuvati ugled i promovirati rad Sunca.

Oblici članstva koji se razlikuju po pravima i obvezama članova su:

1. Aktivno članstvo – članovi Sunca koji imaju pravo glasa na Skupštini udruge te aktivno sudjeluju u projektima i aktivnostima. Aktivnim članom postaje se odlukom Upravnog odbora po pismenom zahtjevu člana uz uvjet da se radi o osobi koji doprinosi radu udruge.

2. Redovno članstvo – članovi Sunca koji mogu sudjelovati u projektima, edukacijskim programima Sunca i suradničkih organizacija, imaju pravo na popuste na proizvode udruge i naših partnera te mogućnost korištenja naše knjižnice. Pri učlanjenju novi članovi automatski su svrstani u ovu kategoriju (do kraja tekuće godine). Redovni članovi redovito plaćaju godišnju članarinu.

3. Podržavajuće članstvo  –  članovi koji su jednokratnom uplatom godišnje članarine poduprli naš rad.

4. Počasno članstvo – članovi koji su svojim djelovanjem značajno doprinijeli razvoju i radu Sunca ili svojim radom i načinom života pridonijeli očuvanju okoliša, prirode, održivog razvoja te društvenim angažmanom u cjelini doprinijeli ciljevima za koje se zalaže Sunce.

Članstvo u udruzi prestaje istupanjem iz članstva na Vaš zahtjev ili isključenjem iz članstva od strane Upravnog odbora udruge zbog nepoštivanja Statuta ili grube povrede Etičkog kodeksa udruge.