Postani član

Članom Udruge Sunce može postati svaka osoba koja podržava viziju, misiju i ciljeve organizacije te se slaže s odredbama Statuta i Etičkog kodeksa.

Predajom ispunjenog zahtjeva za članstvo i uplatom članarine postajete članom Sunca. Članovi koji volontiraju 10 sati ili više oslobađaju se članarine za tekuću godinu. Novi članovi, ukoliko se prijave i za volontiranje u Udruzi (ispunjavanjem iskaza interesa za volontiranje), također se oslobađaju članarine za tekuću godinu, a istu su obvezni uplatiti ukoliko iz nekog razloga nisu volontirali predviđenih 10 sati ili više u tekućoj godini.

Godišnja članarina iznosi 10 EUR za zaposlene te 5 EUR za nezaposlene, studente i umirovljenike.

Vaša članarina direktna je podrška zaštiti prirode i okoliša i doprinos održivom razvoju!

Odaberi način uplate članarine

Uplate članarina su moguće putem opće uplatnice ili mBankinga te iz inozemstva

OPĆA UPLATNICA

Upute za uplatu članarine putem opće uplatnice u banci ili pošti.

MBANKING

Upute za uplatu članarine skeniranjem barkoda u mobilnoj aplikaciji banke.

UPLATE IZ INOZEMSTVA

Upute za uplatu članarine iz inozemstva sa SWIFT kodom.

Za pomoć oko učlanjivanja nam se slobodno obratite na našu e-mail adresu [email protected], na telefon 021/360-779 ili mobitel 091/360-7790. Za Vas smo slobodni četvrtkom, 12-14 sati.

Oblici članstva, prava i obveze

Svi članovi Sunca imaju pravo biti informirani o radu Sunca, sudjelovati na sjednicama Skupštine te biti redovito informirani o statusu svog članstva. Obveze svih članova su poštovati odredbe Statuta i drugih akata Sunca, poštovati odluke tijela Sunca te čuvati ugled i promovirati rad Sunca.

Oblici članstva koji se razlikuju po pravima i obvezama članova su:

1. Aktivno članstvo – članovi Sunca koji imaju pravo glasa na Skupštini Udruge te aktivno sudjeluju u projektima i aktivnostima Udruge. Aktivnim članom postaje se odlukom Upravnog odbora po pismenom zahtjevu člana uz uvjet da se radi o osobi koji doprinosi radu Udruge.

2. Redovno članstvo – članovi Sunca koji mogu sudjelovati u projektima, edukacijskim programima Sunca i suradničkih organizacija, imaju pravo na popuste na proizvode Udruge i naših partnera te mogućnost korištenja edukativnih materijala naše knjižnice. Prilikom učlanjena su novi članovi automatski svrstani u ovu kategoriju (do kraja tekuće godine). Redovni članovi redovito plaćaju godišnju članarinu.

3. Podržavajuće članstvo  –  članovi koji su jednokratnom uplatom godišnje članarine poduprli naš rad učlanjivanjem u Udrugu.

4. Počasno članstvo – članovi koji su svojim djelovanjem značajno doprinijeli razvoju i radu Sunca ili su se svojim radom i načinom života istakli na području očuvanja okoliša, prirode, održivog razvoja, te društvenim angažmanom u cjelini doprinijeli ciljevima za koje se zalaže Sunce.

Članstvo u Udruzi prestaje istupanjem iz članstva na Vaš zahtjev ili isključenjem iz članstva od strane Upravnog odbora Udruge zbog nepoštivanja Statuta ili grube povrede Etičkog kodeksa Udruge.