Postani član

Ronilacki_vikend_Sunce-članovi

Hrvatska je zemlja očuvanih prirodnih vrijednosti, mora i obale te lokalnih zajednica – to je naš plan. 
Sanjaš li i ti isto, pomozi nam i budi naš član!

Bez obzira na vašu dob, obrazovanje ili zanimanje, zajednički želimo poboljšati odnos društva prema okolišu i prirodi. Naši članovi imaju prednost u pružanju pomoći pri ostvarivanju prava na zdrav okoliš i rješavanju problema koji su povezani s područjima rada Sunca.

Članovi Sunca mogu sudjelovati u projektima, edukacijskim programima Sunca i suradničkih organizacija. Imaju pravo na popuste na proizvode Sunca i naših partnera te mogućnost korištenja edukativnih materijala naše knjižnice.

Sunce organizira različite događaje poput sajmova, konferencija, okruglih stolova i akcija čišćenja. Ove prilike omogućuju vam upoznavanje s istomišljenicima i stručnjacima te izgradnju vaših osobnih i profesionalnih mreža. Vaše sudjelovanje u aktivnostima Sunca može obogatiti vaš životopis i poboljšati vaše šanse za zapošljavanje. Stvarajte kontakte, stječite iskustva i pokažite svoju predanost održivom razvoju.

Aktivnim članstvom i volontiranjem izravno pridonosite razvoju društva i stvarate bolju budućnost. Sudjelujte u akcijama čišćenja, donacijama i podržite projekte koji utječu na očuvanje okoliša.

zaštita-okoliša-prirode
Članom Sunca može postati svaka osoba koja podržava viziju, misiju i ciljeve organizacije i slaže se s odredbama Statuta i Etičkog kodeksa.

Predajom ispunjenog zahtjeva za članstvo i uplatom članarine postajete članom Sunca. Članovi koji volontiraju 10 ili više sati oslobađaju se članarine za tekuću godinu. Novi članovi, ako se prijave i za volontiranje u udruzi (ispunjavanjem iskaza interesa za volontiranje), također se oslobađaju članarine za tekuću godinu. Obvezni su je uplatiti samo ako iz nekog razloga nisu volontirali predviđenih 10 ili više sati u tekućoj godini.

Godišnja članarina iznosi 10 EUR za zaposlene te 5 EUR za nezaposlene, studente i umirovljenike.

Vaša članarina izravna je podrška zaštiti prirode i okoliša i doprinos održivom razvoju!

Odaberite način uplate članarine.

Uplate članarina moguće su putem opće uplatnice ili mBankinga te iz inozemstva!

 

OPĆA UPLATNICA

upute za uplatu članarine putem opće uplatnice u banci ili pošti

MBANKING

upute za uplatu članarine skeniranjem barkoda u mobilnoj aplikaciji banke

UPLATE IZ INOZEMSTVA

upute za uplatu članarine iz inozemstva SWIFT kodom

Za pomoć oko učlanjivanja slobodno nam se obratite na našu e-adresu [email protected], na telefon 021/360-779 ili mobitel 091/360-7790. Za Vas smo slobodni četvrtkom, 12 – 14 sati.

Oblici članstva, prava i obveze

Svi članovi Sunca imaju pravo biti informirani o radu Sunca, sudjelovati na sjednicama Skupštine te biti redovito informirani o statusu svog članstva. Obveze svih članova su poštovati odredbe Statuta i drugih akata Sunca, poštovati odluke tijela Sunca te čuvati ugled i promovirati rad Sunca.

Oblici članstva koji se razlikuju po pravima i obvezama članova su:

1. Aktivno članstvo – članovi Sunca koji imaju pravo glasa na Skupštini udruge te aktivno sudjeluju u projektima i aktivnostima. Aktivnim članom postaje se odlukom Upravnog odbora po pismenom zahtjevu člana uz uvjet da se radi o osobi koji doprinosi radu udruge.

2. Redovno članstvo – članovi Sunca koji mogu sudjelovati u projektima, edukacijskim programima Sunca i suradničkih organizacija, imaju pravo na popuste na proizvode udruge i naših partnera te mogućnost korištenja naše knjižnice. Pri učlanjenju novi članovi automatski su svrstani u ovu kategoriju (do kraja tekuće godine). Redovni članovi redovito plaćaju godišnju članarinu.

3. Podržavajuće članstvo  –  članovi koji su jednokratnom uplatom godišnje članarine poduprli naš rad.

4. Počasno članstvo – članovi koji su svojim djelovanjem značajno doprinijeli razvoju i radu Sunca ili svojim radom i načinom života pridonijeli očuvanju okoliša, prirode, održivog razvoja te društvenim angažmanom u cjelini doprinijeli ciljevima za koje se zalaže Sunce.

Članstvo u udruzi prestaje istupanjem iz članstva na Vaš zahtjev ili isključenjem iz članstva od strane Upravnog odbora udruge zbog nepoštivanja Statuta ili grube povrede Etičkog kodeksa udruge.

Povezane vijesti

ŠIZIKA: novi održivi događaj Sunca! (2023)

Ronilački vikend za članove Sunca: podvodne pustolovine na otoku Braču (2023)

Što dobivam učlanjenjem u Sunce? (2023)

Eko Life Lastovo akcija (2022)

Kako smo otišli na ronilački vikend u Milnu? (2022)

U utrci s vremenom Sunce i Biotherm iz mora i s plaža uklonili 740 kilograma otpada (2022)