Vijesti

Maturanti Turističko-ugostiteljske škole spremni za aktivnosti projekta Sunca

Sunce je održalo uvodno predavanje za maturante Turističko-ugostiteljske škole, smjer hotelijersko-turistički tehničar. Škola je uz Info zonu i Turističku zajednicu Splitsko-dalmatinske županije partner na projektu Suncu pod nazivom Karijera za zeleni i održivi turizam.

...

Sajmom razmjene u Lazaretima nabavite besplatne poklone za nadolazeće blagdane

U petak, 2. prosinca, od 14 do 19 sati Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce organizira Sajam razmjene korištenih predmeta u Lazaretima za sve zainteresirane građane grada Dubrovnika.

...

Sunce za Sunce – kompostišta u staklenci!

Na kišni dan pun južine edukatorice Sunca održale su drugu po redu radionicu za djecu u DV Sunce na temu kompostiranja. Kako vrtić nema zelene površine oko zgrade, svako dijete je napravilo u staklenoj teglici.

...

Kako do suradnje lokalne zajednice, odgojno-obrazovnih ustanova i civilnog sektora kroz edukacijski program?

Na idiličnoj lokaciji MEDILS-a održana je radionica “Načini suradnje različitih sektora i povezivanje sa zajednicom” s ciljem poticanja suradnje predstavnika civilnog sektora, javnih ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i odgojno-obrazovnih ustanova na primjeru edukacijskih aktivnosti LIFE Artina – Mreža za očuvanje morskih ptica u Jadranu.

...

Kako provodimo Uslugu za PP Vransko jezero – „Jezero bez plastike“?

Sunce je u sklopu usluge „Povećanje specifičnih znanja i dostupnih informacija o gospodarenju otpadom, upotrebi jednokratne plastike i razini zagađenja plastikom te stvaranje pravnog okvira unutar PP Vransko jezero“ do sada organiziralo edukaciju i radionicu izrade voskomota kao dio Sajma „Luka i igara“ i tri radionice za zaposlenike i dionike koji djeluju na području PP Vransko jezero.

...

Promijeni navike u 7 dana: Europski tjedan smanjenja nastanka otpada (2022)

Prema dostupnim podacima u Republici Hrvatskoj se prosječno proizvede 454 kg otpada po glavi stanovnika godišnje, dok na razini EU te brojke dostižu i preko 500 kg otpada. Dok okoliš trpi pritiske na svim poljima, svatko od nas malim promjenama životnih navika može učiniti razliku! Donosimo jednostavne savjete kako smanjiti nastanak otpada i negativan utjecaj na okoliš.

...

Održana druga radionica za Javnu ustanovu „More i krš“

Sunce je ovoga tjedna održalo drugu radionicu za dionike na podučju kanjona rijeke Cetine u okviru projekta “Značajni krajobraz Kanjon rijeke Cetine Plastic free zona.

...

Što nam donosi projekt Rijeke znanja?

Predstavnice Sunca su dio projekta Rijeke znanja čiji je nositelj Hrvatsko prirodoslovno društvo. Projekt donosi niz radionica i predavanja, a zaposlenice i članice Sunca sudjelovati će na treninzima za popularizatore i predstavnike OCD-a, studijskom putovanju te organizaciji znanstvenih predavanja na području SDŽ.

...

Od pekare do mesnice: koje su alternative jednokratnim plastičnim proizvodima?

Sunce donosi zamjene za proizvode od jednokratne plastike dostupne svima.

...