Vijesti

Projekt LIFE Artina – iskustvo sudjelovanja na projektu na Lastovskom otočju

Kada smo dobile priliku sudjelovati na projektu za zaštitu morskih ptica, LIFE Artina, otvorio nam se novi prozor u svijet iz kojeg smo vidjele vlastitu ulogu u njemu.

...

Plan upravljanja – što je i čemu služi?

Plan upravljanja je strateški dokument kojem je prvenstvena svrha strateško vođenje aktivnosti koje će na zaštićenom području provoditi nadležna javna ustanova.

...

Oko 200 sudionika sudjelovalo je na 12. Splitskoj biciklijadi!

. U organizaciji Sunca, tradicionalna Splitska biciklijada naglašavala je važnosti suočavanja s klimatskom krizom, pružajući priliku za promišljanje o utjecaju prometa na okoliš. 

...

12. Splitska Biciklijada: Otkrijte kakav vas program, popusti i nagrade čekaju!

Prva faza uključuje biciklističku vožnju svih građana gradskim ulicama od Crkve sv. Frane do Đardina. Druga faza uključuje prigodni zabavni program u Đardinu, odnosno tombolu, Biciklističku Alku i glazbeni nastup.

...

Snaga pedala: prednosti odabira bicikla umjesto automobila

Osim očitih prednosti, izbjegavanja prometnih gužvi i brige za okoliš, vožnja biciklom može izmamiti osmijeh na vaše lice, potaknuti vašu moždanu aktivnost i čak dodati nekoliko godina vašem životu.

...

Nagrade i Partneri: 12. Splitska Biciklijada 2023.

Sunce već 12. godinu zaredom organizira Splitsku Biciklijadu. Ovogodišnja manifestacija donosi više od 30 atraktivnih nagrada i suradnju s 11 donatora i partnera.

...

Recikliranje nije rješenje – kako smanjenje otpada može promijeniti sve

Recikliranje je postalo jedan od prepoznatljivih simbola ekološkog angažmana i zaštite okoliša. Današnje se društvo nalazi u klopki nepotrebnog stvaranja otpada da bi ga potom recikliralo.

...

Održiva mobilnost za 12. Splitsku biciklijadu

Ovogodišnja Biciklijada održat će se 17. rujna 2023. godine, pružajući priliku za razmišljanje o prometnim izazovima te promicanje održive mobilnosti u Splitu.

...

Dobivanje oznake kvalitete – SKOCKANO organizacija

Od 1. lipnja 2023. Sunce nosi oznaku #SKOCKANO kvalitete na temelju svojih edukacijskih programa! SKOCKANO je sustav osiguravanja kvalitete koji podržava udruge u unapređenju obrazovnog rada.

...