Vijesti

Novi volonteri Europskih snaga solidarnosti (ESS) stigli u Sunce!

Tatijana, Ivan i Milijana primjer su predanosti volonterskom radu. Njihova želja za osobnim razvojem i doprinosu društvu prava su inspiracija

...

Nositelji promjena: 25 godina Sunca u očuvanju prirode, okoliša i održivog razvoja

Ključni uspjesi Sunca, od inicijativa za uspostavu zaštićenih područja, promicanja održivog turizma, zaštite mora i kopna do edukacija o važnosti očuvanja okoliša.

...

Želite putovati održivo? Ovih 14 navika u tome će vam pomoći

Jedna je studija otkrila da putnici sve više nastoje ostaviti mjesta koja posjećuju u boljem stanju nego onom koje su zatekli kad su stigli. Evo kako

...

Talijanski učenici prvi put u Hrvatskoj: uče hrvatske poljoprivredne prakse

Ovo studijsko putovanje projekta VERA prilika je za talijanske učenike da nauče nešto novo o održivim poljoprivrednim modelima u Hrvatskoj.

...

Natječaj za članove/ice Nadzornog odbora Sunca

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce raspisuje javni natječaj za odabir triju vanjskih članova/ica Nadzornog odbora.

...

Učenici uronili u svijet digitalnog marketinga kako bi promovirali održivi turizam

Proučavali smo načine kako pisanjem SEO članaka možemo prenijeti svoju poruku te kako pisati objave koje privlače pažnju ciljane publike.

...

Godišnji izvještaj o radu Zelenog telefona u 2023.

Građani su zvali Zeleni telefon zbog izlijevanja nepročišćenih otpadnih voda, onečišćenja mora i voda, divlja odlagališta otpada i neadekvatan sustav za gospodarenje otpadom.

...

Tko su čuvari prirode?

Čuvari prirode igraju ključnu ulogu u zaštiti biološke raznolikosti, prirodne i kulturne baštine te prava i dobrobiti svih generacija.

...

Pronađeno 12 uginulih glavatih želvi – koje su to najveće prijetnje morskim kornjačama?

Morske kornjače jedna su od najugroženijih skupina na svijetu. Procjenjuje se da u Jadranskom moru živi oko dvadeset tisuća glavatih želvi.

...