Volontiraj

Volontirati u Udruzi Sunce moguće je u sklopu kratkotrajnih ili dugotrajnih aktivnosti te kroz volontiranje na specifičnim projektima ili uključivanjem u redovite aktivnosti Udruge. Volontiranje ovisi o sposobnostima, mogućnostima i interesima volontera te trenutnim potrebama i mogućnostima udruge Sunce. Volonterstvo se u Udruzi Sunce počelo razvijati još od samog početka njenog stvaranja i djelovanja.

Volontiranjem u Udruzi Sunce podržavate ostvarenje strateških ciljeva Udruge te stječete iskustvo i znanje na području zaštite okoliša, očuvanja prirode, održivog razvoja te aktivnog građanskog angažmana.

Volonterom Udruge Sunce, u skladu sa Zakonom o volonterstvu te Pravilnikom o radu s volonterima Udruge Sunce, može postati svaka punoljetna osoba koja je član Udruge Sunce te iskaže interes za volontiranjem ili maloljetna osoba uz pisanu suglasnost svog zakonskog zastupnika.

Ovdje možete iskazati svoj interes: Iskaz interesa za volontiranjem u Udruzi Sunce.

Ispunjavanjem obrasca Vaši će se podaci uvrstiti u našu internu bazu podataka. Kontaktirat ćemo Vas ukoliko se u Udruzi otvori mogućnost volontiranja u skladu s Vašim interesima. Ako želite znati više o mogućnostima volontiranja u Udruzi Sunce, slobodno nam se obratite na kontakt broj 021/360-779 ili na e-mail adresu [email protected].

Članstvo u Udruzi nije obavezno za kratkotrajne volontere, dok je obavezno za one dugotrajne. Osobe koje volontiraju 10 sati ili više oslobađaju se članarine za tekuću godinu.

Volonter s Udrugom potpisuje ugovor o volontiranju kojim se utvrđuju međusobna prava i obveze. Po završetku volontiranja, Udruga volonteru izdaje Potvrdu o volontiranju s navedenim podacima o vremenu volontiranja, edukaciji, volonterskim aktivnostima ili uslugama, te ostalim specifičnostima volontiranja.

Po završetku volontiranja, Udruga Sunce može volonteru na zahtjev izdati i Potvrdu o kompetencijama stečenim kroz volontiranje. Na ovaj način, uz znanje i iskustvo, volonter dobiva preporuku kojom potvrđuje, primjerice prilikom prijave na natječaje za posao, svoje iskustvo u aktivnostima koje je obavljao u Udruzi Sunce.

Pozivamo Vas da se učlanite u Udrugu Sunce, podržate naš rad te budete na mailing listi članstva putem koje možete redovito pratiti rad i obavijesti o mogućnostima volontiranja u Udruzi Sunce.