Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Volontiraj

Volontirati u Udruzi Sunce moguće je u sklopu kratkotrajnih ili dugotrajnih aktivnosti te kroz volontiranje na specifičnim projektima ili uključivanjem u redovite aktivnosti Udruge. Volontiranje ovisi o sposobnostima, mogućnostima i interesima volontera te trenutnim potrebama i mogućnostima udruge Sunce. Volonterstvo se u Udruzi Sunce počelo razvijati još od samog početka njenog stvaranja i djelovanja.

 

Volontiranjem u Udruzi Sunce podržavate ostvarenje strateških ciljeva Udruge te stječete iskustvo i znanje na području zaštite okoliša, očuvanja prirode, održivog razvoja te aktivnog građanskog angažmana.

 

Volonterom Udruge Sunce, u skladu sa Zakonom o volonterstvu te Pravilnikom o radu s volonterima Udruge Sunce, može postati svaka punoljetna osoba koja je član Udruge Sunce te iskaže interes za volontiranjem ili maloljetna osoba uz pisanu suglasnost svog zakonskog zastupnika.

Ispunjeni Iskaz interesa za volontiranjem u Udruzi Sunce možete poslati e-mailom na [email protected] ili osobno dostaviti u prostorije Udruge.

Ispunjavanjem iskaza Vaši će se podaci uvrstiti u našu internu bazu podataka. Kontaktirat ćemo Vas ukoliko se u Udruzi otvori mogućnost volontiranja u skladu s Vašim interesima. Ako želite znati više o mogućnostima volontiranja u Udruzi Sunce, slobodno nam se obratite na kontakt broj 021/360-779 ili gore navedenu e-mail adresu.

Osobe koje volontiraju 10 sati ili više oslobađaju se članarine za tekuću godinu. Novi članovi se, ukoliko iskažu interes za volontiranjem u Udruzi, također oslobađaju članarine za tekuću godinu, a istu su obvezni uplatiti ukoliko iz nekog razloga nisu volontirali predviđenih 10 sati ili više u tekućoj godini.

 

Volonter s Udrugom potpisuje ugovor o volontiranju kojim se utvrđuju međusobna prava i obveze. Po završetku volontiranja, Udruga volonteru izdaje Potvrdu o volontiranju s navedenim podacima o vremenu volontiranja, edukaciji, volonterskim aktivnostima ili uslugama, te ostalim specifičnostima volontiranja.

Po završetku volontiranja, Udruga Sunce može volonteru na zahtjev izdati i Potvrdu o kompetencijama stečenim kroz volontiranje. Na ovaj način, uz znanje i iskustvo, volonter dobiva preporuku kojom potvrđuje, primjerice prilikom prijave na natječaje za posao, svoje iskustvo u aktivnostima koje je obavljao u Udruzi Sunce.

 

Pozivamo Vas da se učlanite u Udrugu Sunce, podržate naš rad te budete na mailing listi članstva putem koje možete redovito pratiti rad i obavijesti o mogućnostima volontiranja u Udruzi Sunce.

Donatori

MAVA Foundation European Union DBU - Njemačka savezna zaklada za okoliš Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Splitsko-dalmatinska županija Grad Split Ured za udruge Vlade RH

Udruga Sunce je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Partneri

WWF Mediterranean DGU Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Državni zavod za zaštitu prirode Park prirode Telašćica Park prirode Lastovsko otočje Nacionalni park Mljet Nacionalni park Brijuni Nacionalni park Kornati Javna ustanova Priroda Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Šibensko-kninske županije ProPark - Foundation for protected areas PAP RAC Gorska služba spašavanja Udruga Argonauta Udruga Divina Natura Lavanda Tours Ekološka udruga UNDP Hrvatska Čistoća Split Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko - neretvanske županije Javna ustanova Dalmatian Nature Ministarstvo turizma Prirodoslovno-Matematički Fakultet

Sunce je član

European Environmental Bureau MedPAN CEEweb Seas At Risk Adriapan Zeleni forum BioNET