Volontiraj

Volontirati u Suncu moguće je u sklopu kratkotrajnih ili dugotrajnih aktivnosti te kao volontiranje na specifičnim projektima ili uključivanjem u redovite aktivnosti udruge. Volontiranje ovisi o sposobnostima, mogućnostima i interesima volontera te trenutnim potrebama i mogućnostima Sunca. Volonterstvo se u Suncu počelo razvijati još od samog početka njegova stvaranja i djelovanja.

Volontiranjem u Suncu podržavate ostvarenje strateških ciljeva udruge te stječete iskustvo i znanje na području zaštite okoliša, očuvanja prirode, održivog razvoja te aktivnog građanskog angažmana.

Volonterom Sunca, u skladu sa Zakonom o volonterstvu te Pravilnikom o radu s volonterima udruge Sunce, može postati svaka punoljetna osoba koja je član Sunca te koja iskaže interes za volontiranjem. Maloljetna osoba može volontirati uz pisanu suglasnost svog zakonskog zastupnika.

Ovdje možete iskazati svoj interes: Iskaz interesa za volontiranjem u udruzi Sunce.

Ispunjavanjem obrasca Vaši će se podaci uvrstiti u našu internu bazu podataka. Kontaktirat ćemo Vas ako se u udruzi otvori mogućnost volontiranja u skladu s Vašim interesima. Ako želite znati više o mogućnostima volontiranja u Suncu, slobodno nam se obratite na kontakt broj 021/360-779 ili na e-adresu [email protected].

Članstvo u Suncu nije obavezno za kratkotrajne volontere, dok je obavezno za one dugotrajne. Osobe koje volontiraju 10 sati ili više oslobađaju se članarine za tekuću godinu.

Volonter s udrugom potpisuje ugovor o volontiranju kojim se utvrđuju međusobna prava i obveze. Po završetku volontiranja, udruga volonteru izdaje potvrdu o volontiranju s navedenim podacima o vremenu volontiranja, edukaciji, volonterskim aktivnostima ili uslugama, te ostalim specifičnostima volontiranja.

Po završetku volontiranja, Sunce može volonteru na zahtjev izdati i potvrdu o kompetencijama stečenima volontiranjem. Ovako, uz znanje i iskustvo, volonter dobiva preporuku kojom potvrđuje svoje iskustvo u aktivnostima koje je obavljao u Suncu, primjerice pri prijavi na natječaje za posao.

Pozivamo Vas da se učlanite u Sunce, podržite naš rad te primate naš newsletter putem kojeg možete redovito pratiti rad i obavijesti o mogućnostima volontiranja u Suncu.