Sunce razvija komunikacijske strategije za parkove prirode Lastovsko otočje i Telašćica

Udruga Sunce u sklopu projekta SEA-Med koordinira i pruža stručnu podršku parkovima prirode Lastovsko otočje i Telašćica u izradi njihovih prvih komunikacijskih strategija.
Uloga komunikacijskih strategija je osiguranje da se uloga, vizija, ciljevi, aktivnosti i rezultati ovih zaštićenih područja ispravno, kontinuirano i dosljedno komuniciraju prema njihovim korisnicima (lokalnom stanovništvu, posjetiteljima, ribarima,…) i zainteresiranoj javnosti.
Izradom i provedbom komunikacijskih strategija doprinosimo izgradnji percepcija ovih parkova kao područja jedinstvene prirodne i kulturne baštine, bolje komuniciramo ulogu javnih ustanova u njihovoj primarnoj zadaći – očuvanju bioraznolikosti i kulturnog nasljeđa, potičemo uključivanja lokalnog stanovništva u rad parkova,  smanjujemo mogućnost sukoba oko korištenja prirodnih i prostornih resursa, ali i promoviramo transparentno poslovanje javnih institucija koje upravljaju parkovima.
Izrada strategija započela je trodnevnom radionicom (1. do 3. rujna) u Splitu kojoj su prisustvovali zaposlenici parkova na čelu sa ravnateljima, stručnim voditeljima i voditeljima nadzorne službe, predstavnici Državnog zavoda za zaštitu prirode i WWF Adria koji su ujedno i projektni partneri. Uz predstavnike Sunca radionicu je vodila gđa. Corinne Brunois, konzultantica za komunikacije sa dugogodišnjim iskustvom u planiranju komunikacije u sektoru zaštite prirode.
Izradu strategija ćemo nastaviti radionicama u pojedinim parkovima, a predviđen zavrđetak je prosinac ove godine. Strategije su planirane za period od 2015. do 2020.