Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Stanje šume na Marjanu zabrinjavajuće

Udruga Sunce se dugi niz godina bavi uspješnošću upravljanja zaštićenim područjima Hrvatske, pa je tako došao red i na našu Park šumu Marjan. Park šuma Marjan je od iznimne važnosti gradu i njegovim stanovnicima: „pluća grada“ koja su istovremeno i simbol Splita. S obzirom na biološku starost šume, pojačano sušenje borova, učestale primjedbe građana vezane uz zaštitu i održavanje Park šume Marjan zaprimljene na Zeleni telefon, te dosadašnje zamijećene aktivnosti održavanja šume, u sklopu projekta „Odgovorno za prirodu” odobrenog u okviru EU natječaja IPA 2012 “Building Local Partnerships for Open Governance and Fight against Corruption in Responsible Management of Natural Resources – Odgovorno za prirodu” krenulo se u izradu elaborata “Procjena stanja šuma u Park šumi Marjan u Splitu”.
Elaborat je na temelju dostupne dokumentacije i terenskog uvida izradio dipl.ing.šum. Milan Arvay, ovlašteni sudski vještak za šumarstvo. U Elaboratu možete pročitati o stvarnom stanju u kojem se nalazi Park šuma Marjan, a sve je popraćeno fotografijama šume i relevantnim dokumentima.
Cjeloviti Elaborat možete pročitati na ovom linku (verzija Elaborata za Web je sa smanjenom kvalitetom fotografija, pa ako želite verziju s boljom kvalitetom javite nam se na [email protected] pa ćemo vam poslati E-mail-om). Uz Elaborat smo pripremili i sljedeće dokumente koje možete pročitati klikom na link: Predgovor, Sažetak i Zaključci i preporuke.
Vjerujemo da će podaci iz Elaborata pomoći poboljšanju zaštite, održavanja i gospodarenja Park šumom Marjan što je u interesu svih građana grada Splita i okolice.