Volonterski rad u Suncu – 2022. godina

U skladu sa Zakonom o volontiranju i unutarnjim aktima Sunca, volontirati u Suncu može svaka punoljetna osoba koja je član udruge, ili iskaže interes za volontiranjem.

volonterski-rad-u-suncu-2022

Volonterski rad na projektima i aktivnostima u Suncu

Projekti i aktivnosti Sunca iz 2022. godine u kojima su sudjelovali volonteri su:

Projekt „Solidarity for Green Dalmatia 2021“ i „Solidarity for Green Dalmatia 2022“ projekti u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti (ESS).

Ukupno 4 uključene ESS volonterke sudjelovale su u edukacijskim i organizacijsko-logističkim aktivnostima. Četvero je volontera sudjelovalo u mentoriranju ESS volonterki. Više o projektu možete pronaći na linku.

Projekt solidarnosti „Školski botanički vrt mediteranskog bilja“

Tri volonterke sudjelovale su u realizaciji školskog botaničkog vrta mediteranskog bilja kao projekta solidarnosti u okviru programa Europske snage solidarnosti.  Više o projektu solidarnosti možete saznati na linku.

11. Splitska biciklijada

Uz 22 učenika Zdravstvene i Prirodoslovne škole u Splitu i nađe 3 uključene ESS volonterke su pružale podršku pri organizaciji i provedbi javnog događanja. Više o 11. Splitskoj biciklijadi možete saznati na linku.

Projekt „Sačuvajmo Ekosustave Jadranskog mora Aktivnim Sudjelovanjem – SEAS“

Pet volontera je sudjelovalo na projektu kao potpora u komunikacijskim aktivnostima, servisu za građane (Zeleni telefon), istraživanju javnih politika i međunarodnih odnosa. Više o prosvjedu „100% naše“ možete saznati na linku.

Cleaning Sailing Race regata

Zajedno sa zaposlenicima i članovima Sunca, dvoje volontera je sudjelovalo u ovoj  akciji uklanjanja otpada s plaža i iz mora. Više o regati možete saznati na linku.

Godišnje izvješće o organiziranom volontiranju za 2022. godinu u cijelosti možete vidjeti ovdje: Izvješće o volontiranju 2022.

Tagovi: