Volonterski rad – objavljujemo izvješće za 2021. godinu

U skladu sa Zakonom o volontiranju i unutarnjim aktima Udruge Sunce Split, volontirati u Udruzi može svaka punoljetna osoba koja je član Udruge Sunce, ili iskaže interes za volontiranjem.

Projekti i aktivnosti Udruge Sunce iz 2021. godine u kojima su sudjelovali volonteri su:

Projekt „Solidarity for Green Dalmatia 2020“ i „Solidarity for Green Dalmatia 2021“ projekti u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti (ESS) – ukupno 4 uključene ESS volonterke sudjelovale su u edukacijskim i organizacijsko-logističkim aktivnostima, dok je jedna volonterka sudjelovala u mentoriranju ESS volonterki.

Više o projektu možete pronaći na linku.

Projekt solidarnosti „Školski botanički vrt mediteranskog bilja“ – 3 volonterke sudjelovale su u realizaciji školskog botaničkog vrta mediteranskog bilja kao projekta solidarnosti u okviru programa Europske snage solidarnosti. 

Više o projektu solidarnosti možete saznati na linku.

10. Splitska biciklijada – 2 uključene ESS volonterke pružale su podršku pri organizaciji i provedbi javnog događanja.

Više o 10. Splitskoj biciklijadi možete saznati na linku.

Projekt „LIFE Artina – „Mreža za očuvanje morskih ptica u Jadranu““ – jedna volonterka je izradila kratki video od snimki i fotografija snimljenih s dva edukativna izleta za djecu i učenike dječjih vrtića i osnovnih škola s otoka Lastova, Visa i Korčule.

Projekt „Sačuvajmo Ekosustave Jadranskog mora Aktivnim Sudjelovanjem – SEAS“ – jedna je volonterka izradila anketni upitnik za članice mreže Zelenog foruma u svrhu prikupljanja iskustva prakse članica kroz rad vezan uz sudjelovanje javnosti i održivo upravljanje morskim okolišem.

Više o projektu možete saznati na linku.

Projekt „ADRIREEF – Innovative exploitation of Adriatic Reefs in order to strengthen blue economy“ – jedna je volonterka sudjelovala u pripremi tekstova i dizajna za ukupno 10 panela za „Festival of Adriatic Reefs“ u srpnju 2021. u Komiži na otoku Visu.

Godišnje izvješće o organiziranom volontiranju za 2021. godinu u cijelosti možete vidjeti OVDJE.

Tagovi: