Studijsko putovanje u Njemačku – Posjet organizatorima društveno korisnog učenja

Studijsko putovanje u Njemačku – Posjet organizatorima društveno korisnog učenja
U sklopu projekta Studenti uče o građanskom angažmanu – društveno korisno učenje u zaštiti prirode i okoliša Udruga Sunce organizirala je studijsko putovanje u Njemačku za 11 sudionika u trajanju od 19.-24. lipnja 2016.
Sudionici putovanja bili su profesori i profesorice Ekonomskog fakulteta, Filozofskog fakulteta, Kemijsko-tehnološkog fakulteta, Sveučilišnog odjela za studije mora sa Sveučilišta u Splitu i zaposlenice Udruge Sunce.
Cilj studijskog putovanja bio je posjet Sveučilištima koja provode programe društveno korisnog učenja (Service – learninga) s naglaskom na okolišnu tematiku:
Ideje dobivene u Njemačkoj Udruga Sunce će zajedno s profesorima prilagoditi za studente i početi provodi u školskoj godini 2017.-2018. za određen broj studenata 4 fakulteta Sveučilišta u Splitu.
Cilj društveno korisnog učenja je povezivanje građanskog angažmana i učenja u praksi pa će u sklopu svojih programa, uz ostale aktivnosti, studenti sudjelovati i u organiziranju proslava okolišnih dana koje Sunce već tradicionalno organizira.
U priručniku koji će se izraditi na kraju dvogodišnjeg projekta (kraj 2017. godine) predstavit će se programi društveno korisnog učenja iz Njemačke i Hrvatske.
Projekt financira njemačka zaklada za zaštitu okoliša The Deutsche Bundesstiftung Umwelt (DBU),  jedna od najvećih europskih fondacija koje promoviraju inovativne okolišne projekte.  

 

    Tagovi:

Donatori

MAVA Foundation European Union DBU - Njemačka savezna zaklada za okoliš Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Splitsko-dalmatinska županija Grad Split Ured za udruge Vlade RH

Udruga Sunce je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Partneri

WWF Mediterranean DGU Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Državni zavod za zaštitu prirode Park prirode Telašćica Park prirode Lastovsko otočje Nacionalni park Mljet Nacionalni park Brijuni Nacionalni park Kornati Javna ustanova Priroda Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Šibensko-kninske županije ProPark - Foundation for protected areas PAP RAC Gorska služba spašavanja Udruga Argonauta Udruga Divina Natura Lavanda Tours Ekološka udruga UNDP Hrvatska Čistoća Split Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko - neretvanske županije Javna ustanova Dalmatian Nature Ministarstvo turizma Prirodoslovno-Matematički Fakultet

Sunce je član

European Environmental Bureau MedPAN CEEweb Seas At Risk Adriapan Zeleni forum BioNET