Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Obilježavanje Dana obale

Već više godina sve zemlje Sredozemlja zajednički obilježavaju Dan obale kojim se kroz niz aktivnosti želi ukazati na potrebu očuvanja obala, sprječavane zagađenja, betonizaciju i uništavanja tih vrijednih prostora.

Centralna proslava se svake godine održava u drugoj zemlji Sredozemlja, – ove godine je to u Riminiu u Italiji 25.09.– dok svaka zemlja potpisnica Barcelonske konvencije upriličuje nacionalnu proslavu. U organizaciji MAP – UNEP-ovog  Centara za regionalne aktivnosti iz Splita u ovogodišnje obilježavanje hrvatskog Dana obale održat će se  21.09. na Zapadnoj obali u Splitu s početkom u 10 sati.

Tema ovogodišnje proslave je zaštita plaža i mora, pa je logično da je i Udruga Sunce je također uključena u obilježavanje tog dana s prigodnim programom koji je osmišljen u suradnji s djecom predškolskog uzrasta iz D.V. Cvit Mediterana. Djeca će izvesti prigodni program sa željom da pokažu starijima kako se treba ponašati na plažama i kako treba štititi te, za našu zemlju, vrlo važne prostore. Bit će tu pjesme, plesa i vrijednih dječjih ručica koje će svojim doživljavanjem pojma „zaštite mora i plaža“ učiniti da i odrasli o tome ozbiljnije razmišljaju.