Obilježavanje Dana obale

Već više godina sve zemlje Sredozemlja zajednički obilježavaju Dan obale kojim se kroz niz aktivnosti želi ukazati na potrebu očuvanja obala, sprječavane zagađenja, betonizaciju i uništavanja tih vrijednih prostora.

Centralna proslava se svake godine održava u drugoj zemlji Sredozemlja, – ove godine je to u Riminiu u Italiji 25.09.– dok svaka zemlja potpisnica Barcelonske konvencije upriličuje nacionalnu proslavu. U organizaciji MAP – UNEP-ovog  Centara za regionalne aktivnosti iz Splita u ovogodišnje obilježavanje hrvatskog Dana obale održat će se  21.09. na Zapadnoj obali u Splitu s početkom u 10 sati.

Tema ovogodišnje proslave je zaštita plaža i mora, pa je logično da je i Udruga Sunce je također uključena u obilježavanje tog dana s prigodnim programom koji je osmišljen u suradnji s djecom predškolskog uzrasta iz D.V. Cvit Mediterana. Djeca će izvesti prigodni program sa željom da pokažu starijima kako se treba ponašati na plažama i kako treba štititi te, za našu zemlju, vrlo važne prostore. Bit će tu pjesme, plesa i vrijednih dječjih ručica koje će svojim doživljavanjem pojma „zaštite mora i plaža“ učiniti da i odrasli o tome ozbiljnije razmišljaju.