Krenuo edukativni program “Kompostiranje” za učenike osnovnih škola

Udruga Sunce je u suradnji s 4 osnovne škole na području Splitsko-dalmatinske županije započela s provođenjem edukativnog programa „Kompostiranje“ u školskoj godini 2014./2015.

Program će se kroz prvo polugodište ove školske godine provoditi u OŠ „Mejaši“, OŠ „Pujanki“, OŠ „Žrnovnica“ i OŠ „Trilj“, a sam program provode edukatorica Udruge Margita Radman, suradnici edukatori Marija Nazlić i Jakša Božanić, Dada Lerotić kao vanjska suradnica Udruge, a u suradnji s nastavnicima voditeljima programa u školama. Edukativni program „Kompostiranje“ sastoji se od 6 radionica za učenike, jedne radionice za nastavnike te završne proslave u školi za sve sudionike.

Jedan od ciljeva edukativnog programa je njegovo inkorporiranje u kurikulum osnovnih škola kako bi u uključenim školama trajno zaživjelo kompostiranje. Na taj način će škole istovremeno doprinositi i edukaciji učenika i stvaranju održivog svijeta.

Edukativni program „Kompostiranje“ provodi se kao jedna od aktivnosti projekta „Sudjeluj u održivom razvoju“ koji je započeo u svibnju 2013. godine te traje do travnja 2015. godine. Partner Udruzi Sunce na projektu je njemačka organizacija Deutsche Gesellschaft für Umwelterziehung (DGU), a donator je njemačka zaklada Deutschen Bundesstiftung Umwelt (DBU). U školskoj godini 2013./2014. projekt sufinancira i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Također, provedbu programa edukacije „Kompostiranje“ u školskoj godini 2014./2015. podupire i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.