Prezentacija aktivnosti i rezultata Odjela za edukaciju i informiranje

odjel-edukacije-i-informiranja

Zaposlenice Odjela za edukaciju i informiranje Udruge Sunce u subotu 27.11.2021. sudjelovale su na Edukacijsko – stručnom skupu „Zaštita i očuvanje prirode i primjena u edukaciji i školovanju“ u organizaciji Natura Jadera – Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije.

Suorganizatori stručnog skupa bili su Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja Sveučilišta u Zadru i Odjel za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru. Na on-line predavanju putem Zoom aplikacije sudjelovalo je 45 sudionika, predstavnika javnih ustanovi za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, predstavnika odgojno-obrazovnih institucija i predstavnika civilnog sektora.

Ispred Sunca predstavljene su teme: Uloga civilnog sektora u edukaciji na temu zaštite i očuvanja prirode – edukacijske aktivnosti Udruge Sunce i Primjeri dobre prakse Udruge Sunce Split – neformalno obrazovanje za predškolski i školski uzrast na teme zaštite i očuvanja prirode.

Kroz kratka predavanja predstavljene su edukativne aktivnosti poput edukativnih programa za djecu, nastavnike i odgojitelje i edukativnih aktivnosti za studente s posebnim naglaskom na provedbu programa društveno-korisnog učenja.

Kroz primjere dobre prakse najveći se naglasak stavio na prezentaciju aktivnosti i rezultata projekata:

Na linku pronađite Knjigu sažetaka Edukacijsko-stručnog skupa „Zaštita i očuvanje prirode i primjena u edukaciji i školovanju“.

Tagovi: