Udruga Sunce organizirala Stand up „Danas ćemo se smijat, sutra plakat“

članovi-udruga-sunce-mandrills-stand-up

Stand-up komičari SpliCke scene nasmijali su okupljene zaposlenice, članove i partnere Sunca i dotakli se čak 4 različita projekta Udruge Sunce!

U Mandrill’s brewery & PUB, 2. lipnja 2022., Udruga Sunce organizirala je stand up večer SpliCke scene naziva “Danas ćemo se smijat, sutra plakat” u sklopu projekta For plastic free Croatian Islands, a kojeg financira Beyond Med Foundation.

Uz njihove klasične teme, poput muško-ženskih i obiteljskih odnosa, životinjskog svijeta i svakodnevnih životnih situacija, dali su svoj komentar na 4 različita projekta Udruge Sunce.

Večer je otvorio Josip Škiljo, koji nas je nasmijao koristeći tematiku projekta SASPAS. Projekt za cilj ima očuvanje i obnovu morskih cvjetnica kroz postavljanje sigurnih sidrišta, pilot-transplantacije morskih cvjetnica, monitoring i definiranje integriranog sustava upravljanja za morske cvjetnice u Jadranu.

Ante Travizi preuzeo je stand up mjesto komentirajući projekt Life Artina koji je osmišljen kako bi se doprinijelo rješavanju glavnih problema u očuvanju triju morskih vrsta ptica u središnjem dijelu Jadrana: sredozemni galeb, kaukal, gregula. Program LIFE navršio je 21. svibnja 2022. 30 godina postojanja pa smo ovim događanjem uspjeli obilježiti i ovu obljetnicu.

U koštac s morskim otpadom uhvatio se Tomislav Primorac osvrćući se na projekt For plastic free Croatian Islands. U općini Sali na Dugom otoku i Starom Gradu na otoku Hvaru, projekt za cilj ima smanjitiupotrebu jednokratne plastike, kao i onečišćenja plastikom u Jadranskom i Sredozemnom moru.

Večer je zaključio Ivica Lazaneo s odličnim osvrtom na online kampanju „Stop nasipavanju“ kojom ovještavamo javnost o štetnosti nasipavanja po morske ekosustave, a provodi se u sklopu projekta SEAS kojim nudimo rješenja pomirenja razvoja i očuvanja okoliša.

Drago nam je da smo ovom suradnjom uspjeli dobiti drugi pogled na ove teme koji će nam pomoći u daljnjem pristupu javnosti.

Ekipa Splicke scene nas je navikla na kvalitetnu komediju pa ćemo se s njima opet družiti na akciji čišćenja na Lastovu – Eko Life Lastovo.

Naime, u sklopu Life Artina projekta Sunce i JUPP Lastovsko otočje 14. lipnja 2022. organiziraju akciju uklanjanja i monitoringa otpada na plaži Kremena, na otoku Lastovu.

Za članove Sunca troškovi putovanja, smještaja i obroka na Lastovu su osigurani, ali i sva mjesta popunjena. Ipak, nakon Eko Life Lastovo akcije, možete nam se pridružiti na nastupu Splicke scene u Caffe bar Kokolo (Pasadur) u 20:30 sati.

Sviđaju ti se aktivnosti koje Sunce ima za članove, a još nisi član?

Saznaj kako postati član – OVDJE

Tagovi: