Natjecanje “Prije i poslije – učenici za Dan planeta Zemlje 2016.”

Udruga Sunce u suradnji s komunalnim poduzećem Čistoća d.o.o. iz Splita organizira obilježavanje Dana planete Zemlje 2016. Već tradiconalno u osnovnim, a od ove godine i u srednjim školama organizira natjecanje za najbolji razredni projekt vezan uz tematiku otpada i principe odgovornog postupanja s otpadom – smanji, ponovno koristi i recikliraj.

Natjecanje „Prije i poslije – učenici za Dan planeta Zemlje 2016.“ se provodi na području grada Splita i uže okolice a podijeljeno je u tri kategorije: za učenike od 1. do 4. razreda, od 5. do 8. razreda te od 1. do 4. razreda srednjih škola. 

U razdoblju od 01. veljače do 30. ožujka 2016. učenici pod vodstvom razrednika/nastavnika trebaju osmisliti razredni projekt kroz koji će se promovirati odgovorno postupanje s otpadom i principe smanji, ponovno koristi i recikliraj te se na taj način promijeniti okoliš na bolje.

Svaki razredni projekt potrebno je ovjekovječiti fotografijama – kako to izgleda nakon učeničkog  projekta, odnosno kako je izgledalo prije.

Škole koje sudjeluju u natjecanju  posjetit će volonteri i edukatori Udruge Sunce te će im učenici predstaviti svoje projekte i predati materijale (rad, fotografije, video snimku, prezentaciju i sl.). s podacima o nazivu razrednog projekta, školi i razredu.

Predstavnici Udruge Sunce i Čistoće d.o.o. donijet će odluku o pobjedničkim projektima.

Prilikom ocjenjivana projekata razmatrat će se sljedeći kriteriji:
–       doprinos promociji i provedbi principa smanji, ponovno koristi, recikliraj,
–       zanimljivost, inovativnost projekta,
–       prezentacija projekta,
–       povezanost s Danom planeta Zemlje,
–       doprinos zaštiti okoliša općenito.

Svi razredni projekti predstavit će se na prigodnoj svečanosti u prostorijama Čistoće d.o.o. – Split, a o datumu održavanja svečanosti uključene škole bit će naknadno obaviještene.

Prvoplasirani razredi iz sve tri kategorije nagradit će se Zelenim izletom u prirodi u organizaciji Udruge Sunce prema vlastitom odabiru. Drugoplasirani razredi bit će nagrađeni Zelenim izletom na području gdje se škola nalazi, dok će sve ostale škole i razredi biti nagrađeni za sudjelovanje prigodnim poklonom.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u natjecanju te na taj način želite dati svoj doprinos obilježavanju Dana planeta Zemlje 2016. molimo vas da ispunite prijavnicu te nam ju do petka, 26. veljače 2016. dostavite na e:mail: [email protected] ili faks: 021 317 254.

Unaprijed se radujemo vašim projektima!

Kontakt osoba u Udruzi Sunce:
Tea Kuzmičić Rosandić
Mob.: 091/579 4987