Natjecanje “Prije i poslije – učenici za Dan planeta Zemlje 2016.”

Udruga Sunce u suradnji s komunalnim poduzećem Čistoća d.o.o. iz Splita organizira obilježavanje Dana planete Zemlje 2016. Već tradiconalno u osnovnim, a od ove godine i u srednjim školama organizira natjecanje za najbolji razredni projekt vezan uz tematiku otpada i principe odgovornog postupanja s otpadom – smanji, ponovno koristi i recikliraj.

Natjecanje „Prije i poslije – učenici za Dan planeta Zemlje 2016.“ se provodi na području grada Splita i uže okolice a podijeljeno je u tri kategorije: za učenike od 1. do 4. razreda, od 5. do 8. razreda te od 1. do 4. razreda srednjih škola. 

U razdoblju od 01. veljače do 30. ožujka 2016. učenici pod vodstvom razrednika/nastavnika trebaju osmisliti razredni projekt kroz koji će se promovirati odgovorno postupanje s otpadom i principe smanji, ponovno koristi i recikliraj te se na taj način promijeniti okoliš na bolje.

Svaki razredni projekt potrebno je ovjekovječiti fotografijama – kako to izgleda nakon učeničkog  projekta, odnosno kako je izgledalo prije.

Škole koje sudjeluju u natjecanju  posjetit će volonteri i edukatori Udruge Sunce te će im učenici predstaviti svoje projekte i predati materijale (rad, fotografije, video snimku, prezentaciju i sl.). s podacima o nazivu razrednog projekta, školi i razredu.

Predstavnici Udruge Sunce i Čistoće d.o.o. donijet će odluku o pobjedničkim projektima.

Prilikom ocjenjivana projekata razmatrat će se sljedeći kriteriji:
–       doprinos promociji i provedbi principa smanji, ponovno koristi, recikliraj,
–       zanimljivost, inovativnost projekta,
–       prezentacija projekta,
–       povezanost s Danom planeta Zemlje,
–       doprinos zaštiti okoliša općenito.

Svi razredni projekti predstavit će se na prigodnoj svečanosti u prostorijama Čistoće d.o.o. – Split, a o datumu održavanja svečanosti uključene škole bit će naknadno obaviještene.

Prvoplasirani razredi iz sve tri kategorije nagradit će se Zelenim izletom u prirodi u organizaciji Udruge Sunce prema vlastitom odabiru. Drugoplasirani razredi bit će nagrađeni Zelenim izletom na području gdje se škola nalazi, dok će sve ostale škole i razredi biti nagrađeni za sudjelovanje prigodnim poklonom.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u natjecanju te na taj način želite dati svoj doprinos obilježavanju Dana planeta Zemlje 2016. molimo vas da ispunite prijavnicu te nam ju do petka, 26. veljače 2016..

Unaprijed se radujemo vašim projektima!