Krenule aktivnosti projekta – Studenti uče o građanskom angažmanu

Krenule aktivnosti projekta – Studenti uče o građanskom angažmanu
05. travnja 2016. u Splitu, na Ekonomskom fakultetu, održana je uvodna radionica projekta Udruge SunceStudenti uče o građanskom angažmanu  – društveno korisno učenje u zaštiti prirode i okoliša“.
Na radionici su sudjelovali nastavnici s Ekonomskog fakulteta, Kemijsko tehnološkog  fakulteta,  Filozofskog fakulteta i Sveučilišnog odjela za studije mora sa Sveučilišta u Splitu.
Radionicom su se projektni partneri upoznali s projektnim aktivnostima kao i  sa sadržajem i ciljevima studijskog putovanja u Njemačku; koje će se održati u lipnju ove godine.
Definirani su glavni interesi fakulteta i predstavljene su temeljne ideje programa Service-Learninga koje će se provoditi u suradnji Sunca i fakulteta.
U sklopu radionice sudionici su se upoznali s temama Održivog gospodarenja otpadom i Održivog turizma na koje će se fokusirati sadržaji studentskih programa Service-Learninga, a predstavljena su i prethodna iskustva Udruge Sunce u provođenju sličnih edukacijskih aktivnosti.
Projekt se provodi u partnerstvu s njemačkom institucijom Deutsche Gesellschaft für Umwelterziehung (DGU), a financira ga njemačka zaklada Deutschen Bundesstiftung Umwelt (DBU).
    Tagovi:

Donatori

MAVA Foundation European Union DBU - Njemačka savezna zaklada za okoliš Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Splitsko-dalmatinska županija Grad Split Ured za udruge Vlade RH

Udruga Sunce je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Partneri

WWF Mediterranean DGU Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Državni zavod za zaštitu prirode Park prirode Telašćica Park prirode Lastovsko otočje Nacionalni park Mljet Nacionalni park Brijuni Nacionalni park Kornati Javna ustanova Priroda Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Šibensko-kninske županije ProPark - Foundation for protected areas PAP RAC Gorska služba spašavanja Udruga Argonauta Udruga Divina Natura Lavanda Tours Ekološka udruga UNDP Hrvatska Čistoća Split Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko - neretvanske županije Javna ustanova Dalmatian Nature Ministarstvo turizma Prirodoslovno-Matematički Fakultet

Sunce je član

European Environmental Bureau MedPAN CEEweb Seas At Risk Adriapan Zeleni forum BioNET