Dostupan svima – Priručnik za rad s djecom i mladima

Dostupan svima – Priručnik za rad s djecom i mladima
S velikim zadovoljstvom Vam predstavljamo Priručnik za školski i izvanškolski rad s djecom i mladima Sudjeluj u održivom razvoju – shvati – provedi –  oblikuj
 
Sam priručnik sadrži glavne rezultate projekta Sudjeluj u održivom razvoju koji je trajao od 2013.-2015. godine uz financiranje Njemačke zaklade za okoliš – Deutsche Bundesstiftung Umwelt, a u partnerstvu Udruge Sunce i  njemačkog društva  za okolišni odgoj – Deutsche Gesellschaft für Umwelterziehung.
 
Pisanju priručnika prethodio je cijeli niz projektnih aktivnosti s ciljem povećanja znanja, tako da priručnik sadrži teorijska i praktična znanja vezana uz jednostavne participativne metode učenja, kao i one složene poput service-learning-a i održivih učeničkih poduzeća kao i primjere iz Hrvatske i Njemačke.
 
Priručnik je izrađen na tri jezika: njemačkom, engleskom i hrvatskom čime će se omogućiti da se primjeri dobre prakse za rad s djecom i mladima prošire i van granica Hrvatske.
 
Namijenjen je prvenstveno nastavnicima osnovnih i srednjih škola te svima koji rade s djecom i mladima, a žele unaprijediti način rada, pridonijeti odgoju i obrazovanje za održivi razvoj, osobito razvoju aktivnog građanstva te odgovornog odnosa spram prirode i okoliša. 
 
Pozivamo vas da koristite kao poticaj kako u profesionalnom tako i u privatnom životu (u školi i /ili  u lokalnoj zajednici) te da s djecom i mladima shvatite i provodite principe održivog razvoja u zaštiti prirode i okoliša te tako makar malo oblikujete društvo u duhu održivog razvoja. 
 
Ovim putem još jednom hvala svim obrazovnim institucijama, nastavnicima, vanjskim suradnicima i volonterima koji su svojim zalaganjem omogućili realizaciju projekta i priručnika.  
 
    Tagovi:

Donatori

MAVA Foundation European Union DBU - Njemačka savezna zaklada za okoliš Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Splitsko-dalmatinska županija Grad Split Ured za udruge Vlade RH

Udruga Sunce je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Partneri

WWF Mediterranean DGU Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Državni zavod za zaštitu prirode Park prirode Telašćica Park prirode Lastovsko otočje Nacionalni park Mljet Nacionalni park Brijuni Nacionalni park Kornati Javna ustanova Priroda Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Šibensko-kninske županije ProPark - Foundation for protected areas PAP RAC Gorska služba spašavanja Udruga Argonauta Udruga Divina Natura Lavanda Tours Ekološka udruga UNDP Hrvatska Čistoća Split Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko - neretvanske županije Javna ustanova Dalmatian Nature Ministarstvo turizma Prirodoslovno-Matematički Fakultet

Sunce je član

European Environmental Bureau MedPAN CEEweb Seas At Risk Adriapan Zeleni forum BioNET