Zajedno bez plastike na Jazz & Wine festivalu

zajedno-bez-plastike-stari-grad-be_Med

Ovogodišnji Jazz & Wine festival u Starom Gradu na Hvaru organiziran je bez plastike!

Od 26. do 31. srpnja festival je spojio dobro vino i glazbu na otvorenim pozornicama starogradskih trgova te brigu za okoliš.

Na službenom otvaranju 28. srpnja 2022., vrhunsku svirku i zabavu na Tvrdalju osigurali su legendarni Songkillersi, organizatori okupili ponajbolje hvarske vinare, a Udruga Sunce upoznala je posjetitelje s načinima smanjenja plastike u svakodnevnom životu.

S ciljem promicanja višekratnih rješenja za jednokratne plastične predmete u svrhu smanjenja onečišćenja plastikom u moru, Sunce u suradnji s Gradom Stari Gradom i Komunalno Stari Grad d.o.o. provodi nacionalnu kampanju Zajedno bez plastike podržanu sredstvima Beyond Plastic Med.

– Izuzetno smo zadovoljni i ponosni što se ovakva manifestacija odvija još jednu godinu u Starom gradu, traje na različitim lokacijama više dana i uspješno je održana bez plastike. I dalje ćemo biti potpora svim ustanovama Grada uključenim u provođenje Akcijskog plana smanjenja zagađenja plastikom u Gradu Starom Gradu za razdoblje 2021. – 2026.,i pratiti mjere Odluke o smanjenju korištenja jednokratne plastike za Grad Stari Grad usvojene u studenom 2021. na sjednici gradskog vijeća – izjavio je direktor Komunalno Stari Grad d.o.o., Petar Tresić.

Posljednjih godinu dana u Starom Gradu održano je niz manifestacija bez plastike.

Ovogodišnja adventska manifestacija Vrime od Božića u Storemu Grodu, kao i karneval organizirani su bez jednokratne plastike, a od 21.-25. rujna održati će se Međunarodni festival brodova, mora i mornara – Dani u vali, također bez plastike – zaključio je Tresić.

Kampanju Zajedno bez plastike Sunce provodi od srpnja 2021. godine. kako bi educirali javnost o utjecaju zagađenja plastikom na morski okoliš i upoznali građane s alternativnim rješenjima za jednokratne plastične proizvode.

Korake koje možete poduzeti kako biste smanjili vlastiti plastični otisak, a istovremeno uštedjeli novac, možete pronaći na našim stranicama u rubrici Živi zeleno.

Podsjećamo, ova kampanja provodi se kao jedna od aktivnosti projekta For plastic free Croatian Islands na kojoj su partneri Grad Stari Grad (Otok Hvar), Općina Sali (Otok Dugi Otok) i Zelena akcija, a suradnici SMILO, Inicijativa za Zlarin bez plastike i projekt je podržan od strane World Wide Fund for Nature.

U sklopu projekta, u Splitu 15. i 16. rujna 2022. održati će se Interdisciplinarna konferencija o prioritetima u gospodarenju otpadom – smanji, ponovno koristi i recikliraj Beyond Plastic Hrvatska.

Projekt For plastic free Croatian Islandu sklopu kojeg se organizira konferencija, započeo je 1. listopada 2020. i traje do 31. rujna 2022. Projekt  financira The Beyond Med Association.

Tagovi: