Udruga Sunce Split i Splitsko-dalmatinska županija

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i izvršna direktorica Udruge Sunce Split Gabrijela Medunić – Orlić potpisali su sporazum o suradnji u programu Dalmatia Green za okolišno odgovorno upravljanje malim turističkim objektima.

Dalmatia Green predstavlja certifikat za privatne turističke smještajne objekte koji su odlučili ozeleniti svoje poslovanje i gostima pružiti jedinstven boravak u harmoniji s prirodom i lokalnom zajednicom. Osmišljen je kako bi od klasičnih iznajmljivača izdvojio ekološke smještajne objekte, kojima donosi kredibilitet i prepoznatljivost.

Udruga Sunce Split kao nositelj programa Dalmatia Green zadužena je za certificiranje malih turističkih objekata na području Splitsko-dalmatinske županije, čiji se vlasnici prijave za sufinanciranje putem Programa podizanja kvalitete turističke ponude na području Splitsko-dalmatinske županije, kao i kontrolu provedbe mjera i kriterija programa te pružanje podrške članovima, u cilju unaprjeđenja okolišno odgovornog upravljanja objektom. Županija Splitsko-dalmatinska sporazumom se obvezala da će uključiti trošak certificiranja kao prihvatljivi trošak Programa podizanja kvalitete turističke ponude na području Splitsko-dalmatinske županije te posjedovanje certifikata kao uvjet za dobivanje potpore Županije.

Tagovi: