U Sunce stigla EVS volonterka iz Slovenije!

Neki mladi dolaze u Split zbog sunca i mora, a neki zbog Udruge Sunce. I to ne na tjedan-dva već na čitavu godinu. Tako je Udruga od ovog ljeta bogatija za novu članicu – EVS volonterku Nastju Logar iz Slovenije. Nastja je stigla zahvaljujući programu Erasmus+, KA1 te će volontirati u našem projektu Go Green Dalmatia.

Nastja, zašto Sunce i zašto Split?

N: Zbog toga jer sam se uvijek željela upoznati s radom u udruzi, naročito u projektima usmjerenima ka održivom turizmu. Sunce mi se zbog svih aktivnosti vezanih za zaštićena područja čini kao idealna organizacija. Mediteranski život u Splitu je samo još jedna dodatna vrijednost.

Zašto volontiranje u udruzi?

N: Po struci sam ekonomistica i upravo završavam diplomski studij menadžmenta turizma. Nemam tradicionalni ekonomski mentalni sklop gdje se na prvo mjesto stavlja profit. Više volim ideje održivog razvoja u kojem svaka strana ima dugoročne koristi. Čini mi se da sa svojim ekonomskim znanjem i idejama mogu doprinijeti Udruzi koju većinom čine biolozi, ekolozi i sl. Nadam se da i hoću 🙂

Kako je zamišljeno tvoje volontiranje?

N: Pomagat ću u organizaciji SEA Med aktivnosti, marketing aktivnosti Eko partnera, a za svoj projekt ću napisati marketing plan za Park prirode Lastovsko otočje koji će ujedno biti i moj diplomski rad. U Lastovo sam se zaljubila još prošlog ljeta i vjerujem kako sve dosadašnje aktivnosti održivog turizma koje Park prirode provodi u suradnji s Udrugom Sunce, uz dobar marketinški plan, mogu samo ojačati taj jadranski biser.

Čemu se nadaš i veseliš u idućih godinu dana?

N: Novim znanjima, iskustvima, prijateljstvima… Upoznavanju dalmatinske prirode, hrane, života kao i dobrom timskom duhu u Udruzi Sunce 🙂

Ekipa Udruge Sunce će se s užitkom potruditi da se Nastji ispune očekivanja i da se u svoju deželu vrati bogatija za divno iskustvo!