Održani tečajevi interpretacije vrijednosti parkova prirode!

Tijekom provedbe projekta SEA-Med: Razvoj održivih gospodarskih aktivnosti u morskim zaštićenim područjima“ pokazala se potreba za organizacijom trening radionice koja bi turističkom sektoru i zaposlenicima Parkova približila interpretaciju vrijednosti zaštićenih područja.

Edukacijom lokalnih pružatelja turističkih usluga za zanimljivije, interaktivnije prezentiranje prirodne i kulturne baštine izravno se utječe na povećanje zadovoljstva posjetitelja. Stoga su Udruga Sunce i WWF organizirali dvije Trening radionice za turističke agencije „Interpretacija vrijednosti“ Parka prirode Telašćica te Parka prirode Lastovsko otočje. Tim tečajevima Sunce doprinosi jačanju kapaciteta turističkih agencija za aktivno uključenje u planiranje i razvoj aktivnosti održivog turizma u ovim Parkovima prirode.

Preko 20 sudionika učilo je kroz teoriju i praksu više o interpretaciji, njenim načelima i ciljevima, važnosti suradnje i zajedničkog planiranja turizma.

Zaključak svih sudionika je potreba za daljnjim umrežavanjem i suradnjom kako bi se još više osvijestila edukativna vrijednost zaštićenih područja u lokalnoj zajednici i budućim posjetiteljima.

Tagovi: