Split poslao S.O.S. za Jadran

Na splitskim je Bačvicama u subotu 28. ožujka 300 građana sudjelovanjem u milenijskoj fotografiji S.O.S. za Jadran poslalo jasnu poruku – želimo cijeli Jadran bez naftnih bušotina.
Na ovaj način građani su podržali kampanju S.O.S. za Jadran te iskazali protivljenje namjeri Vlade RH da bez javne rasprave, daleko od očiju javnosti pa čak i bez ikakve rasprave u Saboru, dodjeli 90% Jadrana u koncesije naftnim divovima, a istovremeno ugrožavajući blago koje samo kroz turizam svake godine čini gotovo 20% BDP-a.
Cilj kampanje S.O.S. za Jadran je očuvati cijeli Jadran od naftnog zagađenja, ne samo zaustavljanjem planiranih aktivnosti u Hrvatskoj, već i ubrzanim privođenjem kraju postojeće proizvodnje na talijanskoj strani.
Kampanju vode udruge iz nacionalne okolišne mreže Zeleni forum: Zelena akcija (Zagreb), Sunce (Split), Zelena Istra (Pula), Žmergo (Opatija) i BIOM (Zagreb) u suradnji s Greenpeace Hrvatska i WWF Adria.
Koalicija udruga S.O.S. za Jadran s ovim nastavlja niz javnih događanja kojima želimo uključiti širu javnost i ukazati na ovaj problem te informirati građane o mogućim pogubnim posljedicama eksploatacije nafte u Jadranu na turizam, ribarstvo i morski ekosustav u cjelini.