Slobodna Dalmacija se ispričala zbog pristranog i manipulativnog pisanja o bušenju nafte u Jadranu

Slobodna Dalmacija, nekad perjanica slobodnog i nezavisnog novinarstva, danas se javnim priopćenjem ispričala koaliciji S.O.S. za Jadran, svim čitateljima i dalmatinskoj javnosti zbog tendencioznog, pristranog i manipulativnog pisanja na temu eksploatacije nafte u Jadranu.
„Ispričavamo se svim čitateljima i dalmatinskoj javnosti koji su od naš očekivali nepristran i argumentiran pristup temi eksploatacije nafte u Jadranu. Također se ispričavamo koaliciji S.O.S. za Jadran što smo donijeli uredničku politiku ignoriranja svih činjenica i argumenata koji se protive eksploataciji nafte u Jadranu“ – ističe se u priopćenju uredništva.
Na upit zašto se jedna, nekad ugledna institucija, srozala na tako niske grane uredništvo odgovara: „Svjesni smo da se naše novinarske legende poput pokojnog Miljenka Smoje i Milorada Bibića Mosora danas okreću u grobu, ali tržište je takvo da možemo opstati jedino objavama naručenih i plaćenih članaka. Nažalost došlo je takvo vrijeme da si zaista ne možemo priuštiti da naši novinari pišu istinu. Osim toga, zapitajmo se svi zajedno, što je to uopće istina i koje je ona potrebna?“ – stoji u priopćenju Slobodne.
Temeljem ovih saznanja pokrenuta je i inicijativa da Slobodna promjeni ime u Okupirana Dalmacija – Glasnik onih koji plate te bar na taj simboličan način pokuša ne dovoditi svoje čitatelje u zabludu da čitaju činjenične vijesti.
*Nažalost radi se o prvoaprilskoj šali, vijest je izmišljena i ovo je za sada samo satiričan prikaz stvarnosti.