Sinjajmo čišći Split povodom dana zaštite okoliša

Koliko puta ste šetali gradom i primijetili „neugodan“ okoliš, a niste znali kome ili kako da prijavite? Smeta li Vam ponekad na ulici, u dvorištu, na moru (…) nekontrolirano odložen otpad, neuređene ulice ili zelenilo? Možda do sada niste bili upoznati sa besplatnim servisom www.sinjaj.hr  no već je vrijeme da se upoznate i postanete naše „oko“ na ulicama Splita, a sve u cilju održavanja našega grada upravo onakvim kakvim ga već stoljećima predstavljamo, kao najlipši grad na svitu!
Sinjaj.hr pokrenut je prošle godine od strane Udruge Sunce u sklopu projekta Zajedno za prirodu i okoliš, a kojeg sufinancira Europska unija iz Socijalnog fonda. Voditelj projekta je Udruga Sunce, a ulogu suradnika ima i Grad Split.
Način funkcioniranja servisa poprilično je jednostavan (odvija se u svega četiri laka koraka), a osim što možete prijaviti određeni problem Vi možete i predložiti njegovo rješenje. Pravni tim Sunca postupa u svakoj zaprimljenoj prijavi djelujući kao posrednik između Vas kao aktivnih građana i nadležnih institucija. Ovdje smo dužni napomenuti da je Vaš identitet kao prijavitelja potpuno zaštićen (sve prijave su anonimne) što Vam može biti i dodatni poticaj da već sada aktivno sudjelujete u rješavanju okolišnih problema kojima svakodnevno svjedočimo.
Početkom turističke sezone povećava se i broj prijava na servis što je apsolutno razumljivo i logično. Međutim, dolazak turista i otvaranje mogućnosti zarade ne smije nam biti primarni razlog i povod prijavljivanja problema u okolišu. Naime, aktivnim sudjelovanjem u uređivanju našega grada prvenstveno čuvamo svoj okoliš, svoj dom i svoje more. Veći broj prijava na sinjaj.hr znači i veću mogućnost rješavanja spomenutih problema, a cilj djelovanja servisa je potpuno uređenje okoliša Splita na opće zadovoljstvo svih građana.
Javite nam se, pomozite nam da u budućnosti sinjamo samo čisti Split.
KONTAKT:
Ivana Krstulović Grubišić, mag.iur.
Pravnik/ Suradnik na programu zaštite okoliša
Gsm: 095/5659976