Sat za planet Zemlju – sat za pljačku i razvrat!!

Globalna akcija Svjetskog fonda za zaštitu prirode (WWF) pod nazivom Sat za planet Zemlju, prilikom koje se građani i institucije pozivaju na gašenje rasvjete u privatnim i javnim prostorima kako bi se podigla svijest o nužnosti očuvanja okoliša, pogoduje kriminalnim aktivnostima.

Zaključak je to javne tribine pod nazivom “Mračno doba” u organizaciji Odjela za ćudoređe pri Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj. Policijski poručnik u mirovini, gosp. Šime Žarulja, u svojoj prezentaciji iznosi slijedeće: “Analizom kriminalnih djelatnosti usmjerenih prema imovini grada i građana, a posebice javnog morala, ustanovili smo da akcija WWF-a Sat za planet Zemlju, prilikom koje gradovi i građani gase svijetla, doprinosi pojačanim aktivnostima provalnika (povećanje 120%) kao i povećanoj pojavi mokrenja po javnim površinama (povećanje 1453%).”

Iz hrvatskog ureda WWF-a zatečeni su ovim saznanjima te ističu kako je njihov poziv građanima da se zajedno ujedine u mraku namijenjen isključivo kao  poziv na očuvanje okoliša. Dodaju da nikako ne mogu biti odgovorni za takve nuspojave. “Mi širimo poruku, a na građanima je da tu poruku shvate. Istaknuli bi da je ova praksa dobra za Hrvatsku na više nivoa, ne samo vezano uz zaštitu okoliša. Npr. Hrvatski populacijski pokret utvrdio je da gašenje rasvjete tijekom ove manifestacije znatno doprinosi povećanju nataliteta”, rekla nam je gđa. Izvadi Osigurač iz WWF-a.

Da bi se cijeli slučaj podigao i na političku razinu pobrinili su se članovi Hrvatske čiste stranke prečistog obraza 1991. koji sasvim osuđuju ovu manifestaciju: “45 godina smo živjeli u mraku i sada nas raznorazni zeleni vragovi žele tamo vratiti. Danas je to samo jedan sat, ali dogodine će biti dan, za dvije tjedan i neće proći dugo prije nego se svi opet nađemo u tunelu usred mraka 365 dana u godini. Mi to nećemo dozvoliti. Želimo hrvatsko svijetlo u hrvatskom domu pa makar na njemačku struju.”

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska najavila je podnošenje optužnica protiv odgovornih ljudi WWF-a koje će teretiti po zapovjednoj odgovornosti.

Reporter Crnog Sunca, Mosor Prvan