Prijave za natjecanje povodom Dana planeta Zemlje 2015.

Udruga Sunce u suradnji s komunalnim poduzećem Čistoća d.o.o. iz Splita organizira obilježavanja Dana planete Zemlje 2015. Tako se kao i prošlih godina, u osnovnim školama na području grada Splita i uže okolice, organizira natjecanje za najbolji razredni projekt vezan uz tematiku otpada i principe odgovornog postupanja s otpadom smanji, ponovno koristi i recikliraj.

Natjecanje se provodi pod nazivom „Prije i poslije – učenici za Dan planeta Zemlje 2015.“ Podijeljeno je u dvije kategorije za učenike od 1. do 4. razreda te učenike od 5. do 8. razreda, a s ciljem podizanja razine svijesti o problemu otpada u okolišu, te promocije principa odgovornog postupanja s otpadom.

U okviru natjecanja, u razdoblju do 01. travnja 2015. učenici pod vodstvom razrednika/nastavnika trebaju osmisliti razredni projekt kroz koji će se promovirati odgovorno postupanje s otpadom i principi smanji, ponovno koristi i recikliraj te se na taj način promijeniti okoliš na bolje.

Svaki razredni projekt potrebno je ovjekovječiti fotografijama kako to izgleda nakon odrađenog učeničkog projekta, a kako je izgledalo prije.

Nakon srijede, 01. travnja 2015.  u uključenim školama organizirat će se posjeti volontera edukatora Udruge Sunce kada će učenici imati priliku predstaviti projekt te predati materijale vezane uz projekt (fotografije, video snimku, prezentaciju i sl.).  s podacima o nazivu razrednog projekta, školi i razredu.

Predstavnici Udruge Sunce i Čistoće d.o.o. donijeti će odluku o pobjedničkim projektima.

Prilikom ocjenjivana projekata razmatrat će se sljedeći kriteriji:

  • doprinos promociji i provedbi principa smanji, ponovno koristi i recikliraj,
  • zanimljivost, inovativnost ideje projekta,
  • prezentacija projekta,
  • povezanost s Danom planeta Zemlje,
  • doprinos zaštiti okoliša općenito.

Svi razredni projekti predstavit će se na prigodnoj svečanosti u prostorijama Čistoće d.o.o. – Split, a o datumu održavanja svečanosti uključene škole biti će naknadno obaviještene.

Prvoplasirani razredi iz obje kategorije nagradit će se Zelenim izletom u prirodi u organizaciji Udruge Sunce prema vlastitom odabiru.

Drugoplasirani razredi bit će nagrađeni Zelenim izletom na području gdje se škola nalazi, dok će sve ostale škole i razredi biti nagrađeni za sudjelovanje prigodnim poklonom.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u natjecanju te na taj način želite dati svoj doprinos obilježavanju Dana planeta Zemlje 2015. ispunite prijavnicu te je pošaljite na e:mail: [email protected] do ponedjeljka 09. ožujka 2015. godine.