Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Okolišno odgovorni turizam uz LED žarulje

Turistička sezona je za nama, no priprema za iduću počinje već sada. Naročito za male turističke objekte i ruralna gospodarstva koja žele u svoju praksu uvesti ekološku dimenziju održivosti i očuvanja okoliša što doprinosi društvenoj i ekonomskoj dobrobiti lokalnih zajednica.

Stoga su udruga Sunce iz Splita i Zelena Istra iz Pule osmislile EkoPartnerprogram okolišno odgovornog upravljanja malim turističkim objektima u Hrvatskoj kojima se želi potaknuti uvođenje ekološke prakse u objekte.

Nakon javnih predavanja o uštedi vode održanih ovog proljeća i subvencije perlatora za novoučlanjene partnere, prošloga tjedna na Lastovu i Dugom otoku naši partneri iznajmljivači saznali su kako uštedjeti električnu energiju. Sudionici su tako od tvrtke Mark2 saznali kako LED žarulja traje oko 5 puta duže od štedne žarulje, a oko 50 puta duže od klasične žarulje. Odnosno, kad bi LED žarulju koristili 6 sati dnevno, ona može trajati čak do 23 godine!

Do sada je u programu 20 iznajmljivača koji su postali Ekopartneri te će u svojim apartmanima unaprijediti ponudu, smanjiti troškove poslovanja, a istovremeno doprinijeti zaštiti okoliša i prirode gradeći imidž okolišno odgovornog turističkog objekta.

Sve zainteresirane iznajmljivače ovom prilikom pozivamo da se učlane u EkoPartner i tako postanu naši partneri u zaštiti okoliša. Više o EkoPartneru pročitajte ovdje ili nam se obratite na [email protected]