Održano studijsko putovanje u Berlin

Udruga Sunce organizirala je studijsko putovanje u Berlin (Njemačka) u sklopu projekta „Sudjeluj u održivom razvoju“  u trajanju od 20. – 25. listopada 2013.

Na studijskom putovanju sudjelovalo je ukupno 8 nastavnica i edukatora: Josipa Banić (OŠ „Mejaši“), Mila Bulić (OŠ „Pujanki“), Vesna Kostović-Vranješ (FFST), Zrinka Lončar ( „Prirodoslovno tehnička škola Split”), Ivana Marić Zerdun (OŠ „Trilj“), Paula Podrug (OŠ „Žrnovnica“ i Privatna srednja škola „Wallner“) te Gabrijela Medunić-Orlić i Margita Radman iz Udruge Sunce.

Za vrijeme boravka u Berlinu posjetile smo eko školu, održiva učenička poduzeća kao i institucije koje provode programe društveno korisnog učenja (Service-learning).

Sva znanja i iskustva biti će prezentirana uz pomoć sudionica studijskog putovanja na županijskim i međužupanijskim skupovima za voditelje učeničkih zadruga, nastavnike biologije, kemije, kemijske tehnologije, ekologije i razredne nastave kao i u školama/na fakultetima gdje su sudionice zaposlene.

Temeljem postojećeg znanja i iskustva u edukaciji za zaštitu okoliša i održivi razvoj, te zahvaljujući idejama i stečenom znanju sa studijskog putovanja u suradnji s nastavnicama razvit ćemo četiri edukacijska programa – tri edukacijska programa u osnovnim školama i jedan edukacijski program za srednju školu.