Odgovaramo na pitanja o Sajmu razmjene

Naše međunarodne volonterke svaki prvi utorak u mjesecu u Klubu zona, u Splitu, od 18 do 20 sati organiziraju Sajam razmjene. Sigurni smo da svatko od nas u vlastitom domu ima veliku količinu predmeta koje ne koristi, a još uvijek su upotrebljivi. Ovo je događaj na kojem možete besplatno razmijeniti iskorištene predmete za druge koji bi vama koristili.

Kako vrijeme prolazi, tako i interes za Sajam razmjene raste. Za sve one koji se žele pridružiti idući mjesec, pripremili smo odgovore na pitanja kako bi eliminirali dileme i olakšali put prema promjeni i borbi s konzumerizmom.

Koliko predmeta mogu donijeti?

Ograničenje je 5 stvari, ali možete doći i s jednim predmetom.

Što mogu donijeti?

Prihvaćamo sve očuvane i funkcionalne predmete, od privjesaka, nakita, knjiga, slika, odjeće, obuće, elektroničke opreme, igračaka do kofera i bicikli.

Kada mogu donijeti predmete na Sajam?

Možete ih donijeti na početak događaja, od 18 sati nadalje. Ne prakticiramo donošenje stvari u prostor na isti dan prije događaja ili dan ranije.

Što kada dođem na Sajam?

Na ulazu će vas dočekati organizatori, pregledati i prebrojati što ste donijeli sa sobom. Podijelit će vam bonove u istom broju predmeta koji ste donijeli, a koje možete zamijeniti za jednak broj drugih premeta na Sajmu.

Što ako ne nađem zamjenu za dobivene bonove?

Postoje dvije opcije: zadržite bonove za idući Sajam ili ih ostavite dobrovoljno za druge posjetitelje.

Treba li se registrirati za prisustvo na Sajmu?

Za sada nemamo takvu praksu. Prihvaćamo svakog tko je okolišno osviješten i želi pridonijeti smanjenju stvaranja otpada.

Što sa predmetima koji se ne razmjene?

Spremimo ih i sačuvamo za idući mjesec kako bi mogli omogućiti ponudu za prve posjetitelje sljedećih Sajmova. 

Poanta događaja je zamijeniti očuvane predmete u dobrom stanju, kako bi ih netko drugi mogao koristiti dalje. Prenamjena i ponovna upotreba starih predmeta neophodna je želimo li smanjiti količinu otpada koji svakodnevno stvaramo.

Vidimo se 4. listopada u Klubu zona (Jerina 1, Split, ulaz sa Šperuna) i zapamti, promjena počinje od tebe. 😊

Projekt “Solidarity for Green Dalmatia 2021” financiran od strane EU kroz program Europske snage solidarnosti.

Tagovi: