Krenule aktivnosti projekta Zajedno i aktivno

Započeli smo s aktivnostima projekta Zajedno i aktivno – odgovorno stvaranje i postupanje s otpadom.

S ciljem podizanja razine svijesti javnosti i znanja o važnosti doprinosa institucija ali i svakog pojedinca o održivom gospodarenju otpadom aktivnosti provodimo s nastavnicima i učenicima osnovnih i srednjih škola. Uz edukaciju o kompostiranju biootpada kao ekološki najprihatljivijim načinom postupanja s ovom vrstom otpada u planu je i izgradnja školskih kompostišta.

Neke od aktivnosti koje ćemo provesti su Seminar za mlade pod nazivom Aktivno sudjelovanje mladih u zaštiti prirode i okoliša te održivom razvoju, zatim Program edukacije o kompostiranju za osnovne škole Gripe i Kamen-Šine i srednje škole: Prirodoslovno – tehničku školu iz Splita i Školu za dizajn, grafiku i održivu gradnju.

Program edukacije o odvojenom prikupljanju otpada održavat će se u OŠ Marjan i u srednjoj Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju. Svaki program edukacije sastoji se od 6 radionica tijekom dva mjeseca u grupama od 15 učenika.

Podizanjem razine svijesti i motivacije o održivom gospodarenju otpadom korak smo bliže uvođenju programa edukacije u školske kurikulume, kompostiranju u školama te promišljanju i stvaranju održivog svijeta.