Kako povećati šansu za zapošljavanje mladih visokoobrazovanih osoba?

Udruga Sunce vas poziva na predstavljanje projekta „Sudjeluj u održivom razvoju“ i pratećih aktivnosti usmjerenih na jačanje kompetencija mladih visokoobrazovanih nezaposlenih osoba s ciljem povećanja njihovih šansi za zaposlenje. Predstavljanje će biti održano u četvrtak 19.9. u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje u Splitu (Bihaćka 2/c, 3. kat) s početkom u 10 sati.
Na predavanju sudionici/e će se imati priliku bolje upoznati s projektom, navedenim aktivnostima kao i Udrugom Sunce i njenim djelovanjem te unaprijed predbilježiti za seminar i program volontiranja.
Ciljane skupine koje očekujemo na predavanju i predstavljanju aktivnosti projekta su:
• mladi nastavnici/e razredne nastave,
• nastavnici/e predškolskog odgoja,
• profesori/ce kemije, biologije i geografije,
• ostale zainteresirane mlade osobe s pedagoškim-psihološkim obrazovanjem,
• visokoobrazovane mlade osobe motivirane za angažman i stjecanje dodatnih znanja i vještina u području zaštite okoliša i održivog razvoja.
Aktivnosti projekta namijenjene za mlade:
1. Edukacijski program za edukatore-volontere u Suncu.
2. Seminar „Aktivno sudjelovanje mladih u zaštiti prirode i okoliša te održivom razvoju“ u razdoblju od veljače do lipnja 2014. godine.
Projekt „Sudjeluj u održivom razvoju“ u trajanju od svibnja 2013. do travnja 2015. provodi Udruga Sunce u partnerstvu s njemačkom institucijom Deutsche Gesellschaft für Umwelterziehung (DGU), a financira ga njemačka zaklada Deutschen Bundesstiftung Umwelt (DBU).