Izvještaj o radu Mreže Zelenih telefona za 2014. i 2015. godinu

Izvještaj o radu Mreže Zelenih telefona za 2014. i 2015. godinu

Zeleni telefon, kao servis za pomoć građanima u pitanjima vezanim za okoliš, prirodu i njihovu zaštitu uspostavljen je još 1992. godine i od tada služi kao spona građana i nadležnih institucija u rješavanju spomenute problematike.

Od tada do danas razvijena je Mreža zelenih telefona za područje cijele Republike Hrvatske s unificiranim načinom zaprimanja prijava i postupanja po istima te vođenjem jedinstvene evidencije. Formalno Mreža Zelenih telefona je osnovana u rujnu 1999. godine financijskom podrškom AED-a (Academy for Educational Development) od strane sedam udruga zaštite okoliša. To su: Zelena Akcija iz Zagreba, Eko Pan iz Karlovca, Ekološko društvo Žmergo iz Opatije, Zelena Istra iz Pule, Sunce iz Splita, Kap Života iz Gospića, Društvo za zaštitu prirode Slavonije i Baranje iz Osijeka.

Mreža je osigurala jedinstveni telefonski broj za područje cijele Hrvatske 072 123 456 putem kojega građani mogu prijaviti problem u okolišu ili zatražiti informaciju po cijeni lokalnog poziva. Pozivi iz bilo kojeg dijela Hrvatske se preusmjeravaju na najbližu udrugu. Međusobnim dogovorom svaka udruga pokriva županiju u kojoj ima sjedište, a neke od udruga i susjedne županije.

Tako Udruga Sunce pokriva područje Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.
Pomoć putem Zelenog telefona je potpuno besplatna za sve građane.

Aktivisti i volonteri Zelenog telefona zajedno s građanima djeluju u cilju rješavanja problema najčešće u suradnji s nadležnim institucijama. Do sada je Mreži Zelenih telefona prijavljeno oko 30.000 slučajeva, što pokazuje da se građani svjesno odnose prema okolišu i da su prepoznali kvalitetu rada Zelenih telefona koja se očituje u ispunjavanju očekivanja. Istraživanje je pokazalo da je 49% prijavljenih slučajeva uspješno riješeno.

U okviru projekta „Partnerstva za okoliš“ proveli smo istraživanje i prikupili podatke o radu Zelenog telefona u  središtima Zelenog telefona u cijeloj Hrvatskoj za razdoblje 2014. i 2015. godine.  Istraživanje nam daje uvid u kategorije prijava koje su najčešće, postotak uspješno riješenih prijava, identificirane probleme  u suradnji s nadležnim institucijama i ostale zanimljive i korisne podatke o radu Zelenog telefona. Cijeli izvještaj donosimo na poveznici ispod.

Izvještaj o radu Mreže Zelenih telefona za 2014. i 2015. godinu

    Tagovi:

Donatori

MAVA Foundation European Union DBU - Njemačka savezna zaklada za okoliš Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Splitsko-dalmatinska županija Grad Split Ured za udruge Vlade RH

Udruga Sunce je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Partneri

WWF Mediterranean DGU Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Državni zavod za zaštitu prirode Park prirode Telašćica Park prirode Lastovsko otočje Nacionalni park Mljet Nacionalni park Brijuni Nacionalni park Kornati Javna ustanova Priroda Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Šibensko-kninske županije ProPark - Foundation for protected areas PAP RAC Gorska služba spašavanja Udruga Argonauta Udruga Divina Natura Lavanda Tours Ekološka udruga UNDP Hrvatska Čistoća Split Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko - neretvanske županije Javna ustanova Dalmatian Nature Ministarstvo turizma Prirodoslovno-Matematički Fakultet

Sunce je član

European Environmental Bureau MedPAN CEEweb Seas At Risk Adriapan Zeleni forum BioNET