Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Boljom komunikacijom do efikasnijih zaštićenih područja

„Komunikacija je presudna. Nikad je ne može biti previše.“

                                                                       (Jack Rowel)

Svjesni važnosti komunikacije i stalnog napredovanja, u organizaciji Udruge Sunce, a u okviru projekta SEA-MED, prošlog mjeseca održan je trodnevni komunikacijski trening za zaposlenike morskih zaštićenih područja.

Tako se na splitskom tlu, pod vodstvom iskusnih trenerica iz WWF Adria, Petre Boić Petrač i Martine Šubašić,  učilo o izradi komunikacijskih strategija za zaštićena područja kao i za pojedine projekte koje ustanove provode.  Dobra komunikacija unutar samih ustanova je temeljna, a slijedi ju uspješna komunikacija s lokalnim stanovništvom, moglo se čuti u prezentacijama Maje Bizjak Maretti iz Nacionalnog parka Brijuni te Lidije Brnović iz mreže Parkovi Dinaridi, sa sjedištem u Podgorici.

Na komunikacijskom treningu posebna pažnja bila je posvećena javnim nastupima, medijskim objavama, organizaciji konferencija, kriznoj komunikaciji te upravljanju društvenim mrežama. Uz radionice, bolji uvid u novinarski svijet i načine komuniciranja s medijima u kratkoj prezentaciji i opuštenom razgovoru, podjelila je Vedrana Krstić Ivanišević, iskusna HRT-ova novinarka.

Svi polaznici su trening i predavačice ocjenili odličnim ocjenama uz želju za češćim zajedničkim radom, razmjenom iskustava i suradnjom!