Boljom komunikacijom do efikasnijih zaštićenih područja

„Komunikacija je presudna. Nikad je ne može biti previše.“

                                                                       (Jack Rowel)

Svjesni važnosti komunikacije i stalnog napredovanja, u organizaciji Udruge Sunce, a u okviru projekta SEA-MED, prošlog mjeseca održan je trodnevni komunikacijski trening za zaposlenike morskih zaštićenih područja.

Tako se na splitskom tlu, pod vodstvom iskusnih trenerica iz WWF Adria, Petre Boić Petrač i Martine Šubašić,  učilo o izradi komunikacijskih strategija za zaštićena područja kao i za pojedine projekte koje ustanove provode.  Dobra komunikacija unutar samih ustanova je temeljna, a slijedi ju uspješna komunikacija s lokalnim stanovništvom, moglo se čuti u prezentacijama Maje Bizjak Maretti iz Nacionalnog parka Brijuni te Lidije Brnović iz mreže Parkovi Dinaridi, sa sjedištem u Podgorici.

Na komunikacijskom treningu posebna pažnja bila je posvećena javnim nastupima, medijskim objavama, organizaciji konferencija, kriznoj komunikaciji te upravljanju društvenim mrežama. Uz radionice, bolji uvid u novinarski svijet i načine komuniciranja s medijima u kratkoj prezentaciji i opuštenom razgovoru, podjelila je Vedrana Krstić Ivanišević, iskusna HRT-ova novinarka.

Svi polaznici su trening i predavačice ocjenili odličnim ocjenama uz želju za češćim zajedničkim radom, razmjenom iskustava i suradnjom!