Akcija besplatnog certificiranja do 1. lipnja: postanite dio Dalmatia Green programa

Dalmatia Green certifikat

Želite li  imati „zeleni” objekt te se na taj način izdvojiti od ostalih iznajmljivača, ovo je idealna prilika za vas. Još samo pet dana ostalo je do kraja akcije besplatnog certificiranja privatnih turističkih objekata koje su prepoznali Ministarstvo turizma Republike Hrvatske i Splitsko-dalmatinska županija. U program se mogu uključiti iznajmljivači koji ozelenjivanjem turističke ponude žele zahvaliti prirodi tako što se brinu o njoj. Uvjeti za dobivanje certifikata su jednostavni, a uz malo truda moguće ih je ispuniti. Odlučite li se to učiniti u idućih pet dana, uštedjet ćete i do 500 kn, a kasnije i na računima za režije.

Dalmatia Green je program koji korisnicima omogućava uštedu vode i energije, popuste kod tvrtki i organizacija „zelenih sektora” za uštedu energije i vode, mogućnost oglašavanja putem Dalmatia Green web stranice i Ecobnb-a, sufinanciranje troškova uređenja i opremanja sukladno kriterijima Dalmatia Green programa od strane Splitsko-dalmatinske županije i niza ostalih prednosti. U projekt se prijavljuju iznajmljivači koji su izuzetno ekološki odgovorni, a žele sudjelovati u projektu Dalmatia Green Udruge Sunce Split.

Od početka akcije ukupno su se registrirala 22 nova člana, od kojih je njih 15 dobilo Basic certifikat, što podrazumijeva da su ispunili 60-72% prvih „eko koraka”, dok je njih 7 dobilo Plus certifikat, što znači da su ispunili 73-85%  „eko koraka.” Većina iznajmljivača odlučila se za certificiranje objekta jer se to u razdoblju od od 16. travnja do 1. lipnja 2020. može učiniti besplatno, a za akciju su saznali preko Facebook-a, prijatelja, web stranice Dalmatia Green te turističkih zajednica. Na taj način odlučili su postati ekološki odgovorni iznajmljivači te se na taj način razlikovati od „obične” konkurencije.

Za više informacija posjetite web stranicu programa ili se javite putem e-pošte. Za sva pitanja na raspolaganju vam je tim projekta Dalmatia Green.

Tagovi: