Sezona Zelenih izleta privedena kraju

S ljetom na vratima zbrajamo rezultate još jedne sezone Zelenih izleta. U 2015. (do 01.07.2015.) smo održali 9 izleta na koje smo poveli 347 učenika i 23 nastavnika/nastavnice. Posjetili smo različite ekosustave u prirodi na lokacijama Park šume Marjan, izvora Krke i slapa Krčić, izvora rijeka Rude, Graba i Cetine, poučne staze Leopolda Mandića i Omiša te Peručkog jezera i Vrlike. 

Zeleni15.png

Što se tiče broja Zelenih izleta napredovali smo od naših početaka 2013. godine, tako da sada već i prije ljetne pauze brojimo 9 izleta s 347 djece. Nemojte zaboraviti da se Zeleni izleti provode najčešće od mjeseca travnja do lipnja, s tim da je u svibnju ove godine vrijeme bilo promjenjivo i nikako nam nije išlo u korist. 

Zeleni1315.png

U sklopu projekta Priroda Dalmacije Zelene izlete je počela provoditi i Ekološka udruga ‘Krka’ Knin za koju možemo reći da je imala dobar start s obzirom da su u prvoj godini edukatorice iz Knina održale 11 izleta na kojima je prisustvovalo 215 djece. 

Krka15.png

Osim samog odlaska na Zelene izlete, cijelu godinu smo vrijedno radili i na poboljšanju i osmišljavanju novih lokacija za Zelene izlete pa smo tako u sklopu projekta Priroda Dalmacije održali i 3 radionice vezane uz unaprjeđenje naše ponude, te 5 puta otišli u istraživanje terena za nove lokacije. 

Pogledajte slike s dosadašnjih Zelenih izleta na našoj Facebook stranici, preporučite nas prijateljima i kolegama, a ako ste zainteresirani javite se pa će edukatori Sunca i Krke Knin osmisliti Zeleni izlet baš za Vas.

Također, uskoro slijedi i novi video Zelenih izleta pa …STAY TUNED 🙂