Studenti daju glas okolišu

biciklijada-split-udruga-sunce-volonteri-pravni-fakultet

Student si koji želi svoje stečeno znanje primijenit u zaštiti okoliša?

Zanima te koja su tvoja okolišna prava?

Dođi na Biciklijadu 24. rujna od 17 do 20 sati u Đardinu i potraži štand Odjela okolišnog prava Sunca!

Srdela se ne može sama izboriti za čisto more, kao što se ni okoliš ne može sam zaštititi ako je ugrožen, zato će studenti Pravnog fakulteta i volonterka Zelenog telefona Sunca, uz podršku naših pravnica, na informativnom štandu će odgovarati na pitanja kako postati glas okoliša.

Sunce je do sada zaprimilo preko 5000 prijava na Zeleni telefon, a uspješno riješilo oko 80 % slučajeva. Putem ovih prijava došli smo do zaključka da su more i obala danas izloženi brojnim pritiscima rastućih ekonomskih sektora, odnosno ljudskih aktivnosti (kao što su: ribarstvo, turizam, gradnja i dr.). Dugoročni rad Odjela okolišnog prava Sunca i rad na servisu Zeleni telefon bio je inspiracija za projekt Sačuvajmo Ekosustave Jadranskog mora Aktivnim Sudjelovanjem – SEAS kojije usmjeren na zagovaranje održivog upravljanja morskim okolišem.

Cilj ovog projekta je i osnaživanje akademske zajednice koja će svojom energijom i motiviranošću pomoći u pokretanju promjena i jačanju građanske svijesti. Studenti su projektom stekli znanja o pravu okoliša i kako se ostvaruje koje će rado podijelit sa svima.

Glasnijim odjekom glasa građana zajedno možemo utjecati na razvoj ovih prava u Republici Hrvatskoj.

Zato dođi na Biciklijadu 24. rujna, pronađi štand studenata u Đardinu i postani glas okoliša!

Projekt Sačuvajmo Ekosustave Jadranskog mora Aktivnim Sudjelovanjem – SEAS provodi se uz financijsku podršku Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova, a projektni partneri su nam još WWF Adria, Udruga Zelena Istra, Urbanex d.o.o. i University of South-Eastern Norway (USN).

Tagovi: