Sunce na STEM radionicama iz kemije, fizike i biologije

rijeke-znanja-sunce-stem-radionica-tea-kuzmičić-rosandić

Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za promicanje znanosti, naročito kroz STEM radionice na područjima fizike, kemije i zaštite okoliša cilj je projekta „Rijeke znanja“.

U sklopu projekta prošli smo dva treninga popularizatora te stekli znanja o komunikaciji na STEM radionicama, rješavanju sukoba, postnatalnom razvitku ljudskog mozga i mogućnostima djece i mladih ovisno o izrastu te učili o staklu i mikrometodici iz fizike i kemije. 

Zadnji vikend u siječnju, u Dugoj resi primijenili smo to stečeno znanje i naučene vještine te prezentirali naše radionice iz kemije, fizike i biologije polaznicima treninga.

Zaposlenice Sunca prezentirale su radionicu „Ispitivanje količine mikroplastike na pješčanoj plaži“  gdje smo u školskoj učionici kroz interaktivno iskustvo pokušali predočiti kako se ispitivanje mikroplastike vrši na terenu.

STEM-radionice-znanost-mikroplastika

Podsjećamo, nositelj projekta “Rijeke znanja” je Hrvatsko prirodoslovno društvo u Zagrebu, a projekt uključuje i druge organizacije, kao što su Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, Hrvatsko kemijsko društvo, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Udruga Docendo discimus, Tvornica znanosti, Udruga Klikeraj, Udruga za promicanje prirodnih znanosti, Institut Mediterran, Hrvatska udruga za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju i Mješovita industrijsko-obrtnička škola u Karlovcu.

Projekt se nastavlja i dalje, a ono što nam slijedi su radionice za djecu i mlade. Napredak projekta “Rijeke znanja” možete praćiti redovitim izvješćima na Facebook stranici projekta -> LINK.

Tagovi: