Pogledajte online izložbu Adrireef projekta “Potraga za odgovorima”

Adrireef-izložba

Na Festivalu grebena u Komiži na otoku Visu, održanom u srpnju 2021. u sklopu Interreg projekta ADRIREEF IT-CRO, postavili smo edukativne panele o koraligenu na 10 točaka u centru mjesta. Uz pomoć edukativnih panela djeca su zaigrala igru “Potraga za odgovorima“, koja im je otkrila koje zanimljivosti skrivaju grebeni Jadrana.

Naše stručne suradnice izložbu su prebacile i u online oblik putem kojeg sada i vi možete saznati ukratko, ali sve najbitnije o koraligenu, njegovoj važnosti, ulozi i svrsi.

Online izložbu “Potraga za odgovorima” možete pogledati na linku -> OVDJE.

Također, izložbu možete preuzeti kao i podijeliti na vlastitim društvenim mrežama.

Opći cilj ADRIREEF projekta ispitati je potencijal grebena (prirodnih i umjetnih) u Jadranskom moru u svrhu jačanja plave ekonomije. Termin “plava ekonomija” odnosi se na održivo korištenje morskih resursa za gospodarski razvoj, poboljšanje života i stvaranje dodatnih radnih mjesta uz očuvanje zdravlja morskih ekosustava.
Više o samom projektu možete saznati OVDJE.

Pozivamo vas da čuvate naše podmorje i da ostavljate minimalan otisak u svojim morskim aktivnostima.

Projekt se financira u okviru 2014 – 2020 Interreg V-A, Italy – Croatia CBC Programme, a sufinancira ga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, dok je za organizaciju ADRIAREEF festivala bila zadužena razvojna agencija RERA Splitsko-dalmatinske županije.

Tagovi: