Volonterski rad: objavljujemo godišnje izvješće za 2020. godinu

volonteri

Angažman volontera u 2020. bio je obilježen COVID-19 pandemijom.

Naime, uslijed pandemije se velik broj javnih događanja, u kojima Sunce sudjeluje ili koje na godišnjoj razini organizira i obilježava, nije održao (primjerice Dani volonterskog rada, Dan planeta Zemlje) ili se održao u smanjenom obujmu zbog čega se i volonterski angažman proporcionalno smanjio za oko 800 sati u odnosu na 2019. godinu. Ipak, uspješno smo nastavili s ESS volontiranjem, te smo jedino Udruga koja je tijekom 2020. godine uspjela ugostiti ESS volontera iz treće zemlje.

U skladu sa Zakonom o volontiranju i unutarnjim aktima Udruge Sunce Split, volontirati u Udruzi može svaka punoljetna osoba koja je član Udruge Sunce, ili iskaže interes za volontiranjem.

Projekti i aktivnosti Udruge Sunce Split iz 2020. godine u kojima su sudjelovali volonteri:

„Solidarity for Green Dalmatia“ i „Solidarity for Green Dalmatia 2020“ projekti u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti –  ukupno 5 uključenih volontera je sudjelovalo u edukacijskim i organizacijsko-logističkim aktivnostima te mentoriranju volontera u sklopu ova dva projekta. Agencija za mobilnost i programe Europske unije je provedeni projekt „Solidarity for Green Dalmatia“ u sklopu programa Europske snage solidarnosti pohvalila te uvrstila u primjere dobre prakse ESS projekata u Hrvatskoj.

Školski botanički vrt mediteranskog bilja – 3 volonterke su u pisanju i prijavi projektnog prijedloga za Projekt solidarnosti u okviru programa Europske snage solidarnosti. 

Više o projektu solidarnosti možete saznati na linku.

9. Splitska biciklijada – 2 uključena ESS volontera su pružala podršku pri organizaciji i provedbi javnog događanja.

Više o 9. Splitskoj biciklijadi možete saznati na linku.

Dalmatia Green program – 2 volontera su sudjelovala od kojih je jedan pružao logističku potporu pri provedbi programa, a drugi je sudjelovao u izradi Poslovnog plana za 2020. i 2021.

Odjel prava okoliša – 2 volonterke sudjelovale su na slučajevima Zelenog telefona, radile su na mapi Sinjaj.hr te istraživale zakonodavne propise iz područja okolišnog prava.

Godišnje izvješće o organiziranom volontiranju za 2020. godinu u cijelosti možete vidjeti ovdje: Izvješće o volontiranju_2020.

Tagovi: