Volonterska akcija obnova kioska na Prvoj vidilici

kiosk-dku-prva-vidilica

Kameni kiosk Društva Marjan pored Prve vidilice, izgrađen 1958. godine, ove je subote (19. veljače) dobio novo ruho.

Naši volonteri (učenici i nastavnici SŠ Braće Radić, Obrtne tehničke škole te Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju) zaposlili su svoje vrijedne ruke i primili se brušenja, bojanja i lakiranja kako bi ovaj prostor na najljepšoj lokaciji u Splitu pripremili za rad.

Naime, ovaj kiosk uskoro će služiti kao izložbeni i prodajni prostor za proizvode učeničkih zadruga ove tri škole. Štoviše, u sklopu projekta Održiva učenička poduzeća u hrvatskim srednjim školama – zelena poduzeća promiču održivo poduzetničko razmišljanje i djelovanje  mladih ljudi u Hrvatskoj, kao što smo već obavještavali, učenici su proizveli zajednički proizvod – vegansku pašticadu A’ La Pašticada, napravljenu od sastojaka iz vrta SŠ Braće Radić iz Kaštel Štafilića. Pašticada će uskoro biti dostupna upravo na kiosku na Marjanu.

U svega par sati rada uspjeli smo dovršiti sve što je volonterskom akcijom bilo predviđeno i, što je najvažnije, pri tom se dobro zabavili.

Posebno se zahvaljujemo sponzorima na donaciji materijala, Bauhausu i tvrtki MARK 2!

Projekt kojim je predviđeno obnavljanje kioska financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a sufinanciranog Njemačka savezna zaklada za okoliš (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU).

Tagovi: