Uoči Dana Marjana, srednjoškolci protiv gradnje na Marjanu

Povodom Dana Marjana, Udruga Sunce i učenici Prirodoslovno-tehničke škole iz Splita objavljuju peticiju mladih protiv gradnje na Marjanu. Peticiju je potpisalo 210 učenika!
Prikupljanje potpisa dio je praktičnog dijela maturalnih radova dviju učenica škole, Domine Milišić i Marite Pelicarić, a u okviru programa društveno korisnog učenja koje zajednički provode Udruga Sunce i Prirodoslovna tehnička škola iz Splita.
Učenice su u 10 razreda održale izlaganje na temu „Gradnja na Marjanu? Da ili ne?“. Nakon izlaganja učenici su imali mogućnost potpisati peticiju da Park šuma Marjan ostane mjesto za rekreaciju i opuštanje, a ne još jedno građevinsko područje.
Ova peticija jasno pokazuje kako su mladi svjesni važnosti očuvanja Marjana i sprječavanja njegove bilo kakve daljnje urbanizacije. Stoga je potrebno zaštiti Park šumu Marjan u granicama iz 1988. godine te je proglasiti trajno zaštićenim kulturnim dobrom s jasno naznačenom zabranom izgradnje novih objekata osim onih infrastrukturne namjene.
Iako većina građana toga nije svjesna, nastojanje raznih investitora da se južne padine Marjana otvore za gradnju još uvijek su itekako aktualne.