Udruge Sunce i BIOM organiziraju seminar

Udruge Sunce i BIOM organiziraju seminar “Sudjelovanje javnosti u radu zaštićenih područja” u sklopu IPA projekta “Odgovorno za prirodu”. Projekt financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH, a potporu projektu je dalo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Seminar će se održati u četvrtak 9. ožujka 2017. u hotelu Panorama, Zagreb.
Na seminaru će se prezentirati rezultati analize trenutne razine informiranja i uključivanja javnosti u upravljanje zaštićenim područjima u kojoj su imale mogućnost sudjelovati sve javne ustanove koje upravljaju zaštićenim područjima u Hrvatskoj. Također će se prezentirati primjeri dobre prakse uključivanja javnosti u donošenje strateških dokumenata, kao i u rad javnih ustanova koje upravljanju zaštićenim područjima. Predstavit ćemo i iskustva vezana uz sudsku praksu u zaštiti prirode, a na kraju ćemo zajednički donijeti preporuke za unaprjeđenje sudjelovanja javnosti.

Potvrđeno je sudjelovanje 60 sudionika kojima će problematiku sudjelovanja iz ranih kutova predstaviti 11 predavača iz redova organizacija civilnog društva, javnih ustanova, HAOPa i Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Tagovi: