Sunce stavlja turističku ponudu Dalmacije u nijanse zelene

Udruga Sunce u suradnji s partnerima Dalmacija EKO i Ekološka Udruga Krka-Knin pokreće projekt ”Ozelenjivanje” turističke ponude Dalmacije. Projekt je prvenstveno usmjeren prema privatnim iznajmljivačima, ruralnim kućama za odmor te malim obiteljskim hotelima. Predstavlja važne korake prema održivom turizmu Dalmacije, kako bi se moglo doprinijeti provedbi Akcijskog plana zelenog turizma Republike Hrvatske, koji stavlja naglasak na ”ozelenjivanje” privatnog smještaja te ciljano promoviranje prema održivim turistima.

”Iznajmljivačima će se prikazati zašto im se isplati ozeleniti vlastito poslovanje te kako je ušteđen novac = zarađen novac. Projektom ćemo okupiti zelene tvrtke, koje će iznajmljivačima pružiti popuste i praktične savjete vezano na tehnologije za uštedu vode, energetsko efikasnu rasvjetu, solarne panele, kartice za klimu, itd. Gostima u ”zelenim apartmanima” ćemo ponuditi kupone s popustima za kupnju domaćih ekoloških proizvoda. Osim toga će svaki ”zeleni apartman” pružati ekološke poruke te informacije o eko vođenim turama, aktivnom turizmu, atraktivnim autentičnim destinacijama u Dalmaciji te poticati goste na upotrebu bicikla i ostalih vrsta zelenog transporta.” kaže Nastja Logar, voditeljica projekta u Udruzi Sunce.

Projekt će pored izrade weba i komunikacijskih materijala obuhvaćati još javna predstavljanja u Splitsko-dalmatinskoj županiji te istraživanje tržišta i predstavljanje u Šibensko-kninskoj županiji. Nakon toga će biti održane dvije marketing radionice u Splitu,  usmjerene prema poboljšanju oglašavanja ”zelenih iznajmljivača” i ekoloških ponuđača, koji će moći istaknuti svoje ”zeleno” poslovanje na svjetskoj platformi Ecobnb, putem koje će imati priliku privući osviještene, održive i odgovorne turiste.

Projekt u vrijednosti 150. 000 kn financira Ministarstvo turizma RH i traje do kraja siječnja 2018.

Tagovi: