Sunce biciklijadom obilježilo Europski dan bez automobila 2013.

Sunce biciklijadom obilježilo Europski dan bez automobila 2013.
U nedjelju, 22. rujna 2013. godine Europski dan bez automobila u Splitu započeo je sunčano i burno. Udruga Sunce u suradnji s Gradom Splitom, music clubom O’Hara i Infozonom građanima Splita je za nedjeljno popodne zakazala biciklijadu u 16:00 sati ispred zgrade Banovine.
Biciklisti su se na startnoj liniji okupljali polako, ali sigurno još od 15 sati. Nekoliko trenutaka pred sam start biciklijade pristigli su i posljednji od sto sudionika te su se u pratnji policije uputili rutom Banovina-Žnjan-O’Hara do cilja na platou ispred kluba O’Hara.
Zaista je bilo zadovoljstvo vidjeti kolonu što domaćih što stranih biciklista kako laganom vožnjom prolaze kroz ulice Splita pokazujući kako Split želi i može biciklirati.
Nešto prije 17 sati sudionici su se okupili na cilju ispred kluba O’Hara gdje je započeo prigodni program. Nakon uvodne riječi organizatora svoju sreću sudionici su okušali u besplatnoj tomboli s mnoštvom nagrada naših sponzora od biciklističke opreme do kazališnih ulaznica.
Nakon vesele i bogate tombole u večernjim satima u music clubu O’Hara sudionici su uživali u projekciji edukativnih i avanturističkih kratkometražnih filmova domaćih i stranih autora biciklističke tematike.
Ovom prilikom zahvaljujemo građanima Splita na odazivu ovoj manifestaciji i svima koji su pridonjeli organizaciji biciklijade. Tako posebne zahvale idu Postaji prometne policije Split i Gradu Splitu te svim sponzorima i donatorima Biciklijade 2013.
Do viđenja na idućem Europskom danu bez automobila šaljemo biciklističke pozdrave!
    Tagovi:

Donatori

MAVA Foundation European Union DBU - Njemačka savezna zaklada za okoliš Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Splitsko-dalmatinska županija Grad Split Ured za udruge Vlade RH

Udruga Sunce je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Partneri

WWF Mediterranean DGU Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Državni zavod za zaštitu prirode Park prirode Telašćica Park prirode Lastovsko otočje Nacionalni park Mljet Nacionalni park Brijuni Nacionalni park Kornati Javna ustanova Priroda Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Šibensko-kninske županije ProPark - Foundation for protected areas PAP RAC Gorska služba spašavanja Udruga Argonauta Udruga Divina Natura Lavanda Tours Ekološka udruga UNDP Hrvatska Čistoća Split Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko - neretvanske županije Javna ustanova Dalmatian Nature Ministarstvo turizma Prirodoslovno-Matematički Fakultet

Sunce je član

European Environmental Bureau MedPAN CEEweb Seas At Risk Adriapan Zeleni forum BioNET