Sunce biciklijadom obilježilo Europski dan bez automobila 2013.

U nedjelju, 22. rujna 2013. godine Europski dan bez automobila u Splitu započeo je sunčano i burno. Udruga Sunce u suradnji s Gradom Splitom, music clubom O’Hara i Infozonom građanima Splita je za nedjeljno popodne zakazala biciklijadu u 16:00 sati ispred zgrade Banovine.
Biciklisti su se na startnoj liniji okupljali polako, ali sigurno još od 15 sati. Nekoliko trenutaka pred sam start biciklijade pristigli su i posljednji od sto sudionika te su se u pratnji policije uputili rutom Banovina-Žnjan-O’Hara do cilja na platou ispred kluba O’Hara.
Zaista je bilo zadovoljstvo vidjeti kolonu što domaćih što stranih biciklista kako laganom vožnjom prolaze kroz ulice Splita pokazujući kako Split želi i može biciklirati.
Nešto prije 17 sati sudionici su se okupili na cilju ispred kluba O’Hara gdje je započeo prigodni program. Nakon uvodne riječi organizatora svoju sreću sudionici su okušali u besplatnoj tomboli s mnoštvom nagrada naših sponzora od biciklističke opreme do kazališnih ulaznica.
Nakon vesele i bogate tombole u večernjim satima u music clubu O’Hara sudionici su uživali u projekciji edukativnih i avanturističkih kratkometražnih filmova domaćih i stranih autora biciklističke tematike.
Ovom prilikom zahvaljujemo građanima Splita na odazivu ovoj manifestaciji i svima koji su pridonjeli organizaciji biciklijade. Tako posebne zahvale idu Postaji prometne policije Split i Gradu Splitu te svim sponzorima i donatorima Biciklijade 2013.
Do viđenja na idućem Europskom danu bez automobila šaljemo biciklističke pozdrave!