Što nam donosi projekt Rijeke znanja?

rijeke-znanja-Graficki-prikaz-edukacija

Predstavnice Sunca su dio projekta Rijeke znanja čiji je nositelj Hrvatsko prirodoslovno društvo. Projektna sredstva u iznosu 2.904.814,30 HRK, dodijeljena su u okviru poziva „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“, koji je raspisao Europski socijalni fond.

Projekt donosi niz radionica i predavanja, a zaposlenice i članice Sunca sudjelovati će na sljedećim aktivnostima:

  • Sudjelovanje na treninzima za popularizatore za provođenje edukacije djece u STEM području (fizika i kemija) u studenom 2022.
  • Sudjelovanje na treninzima za predstavnike OCD-a
  • Studijsko putovanje
  • Organizacija znanstvenih predavanja na području SDŽ tijekom trajanja projekta.

Cilj projekta „Rijeke znanja“ je izgradnja kapaciteta organizacija civilnoga društva za provedbu aktivnosti popularizacije znanosti, poglavito u području fizike, kemije i zaštite okoliša. Projektom će se educirati budući popularizatori dok će partnerske organizacije u projektu unaprijediti svoje vještine u području upravljanja.

Uz nositelja projekta, Hrvatsko prirodoslovno društvo iz Zagreba, u projektu sudjeluju Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, Hrvatsko kemijsko društvo, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Udruga Docendo discimus, Tvornica znanosti, Udruga Klikeraj, Udruga za promicanje prirodnih znanosti, Institut Mediterran – Udruga za kulturno i znanstveno proučavanje Mediterana, Hrvatska udruga za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju – MIPRO, te karlovačka Mješovita industrijsko-obrtnička škola.

Tagovi: