Srednjoškolci su oživjeli dio botaničkog vrta na Biokovu

Uspješno je završena druga volonterska akcija u sklopu našeg projekta VOLontlraj za PRIRODU, VOLontIraj za SEBE! Nakon volonterske akcije u svibnju u NP Krka gdje je obnovljeno 100 metara suhozida, naši su srednjoškolci jučer 5. studenog 2018. otišli na Biokovo.

4 grupe mladih, 3 lokacije u Parku prirode Biokovo, odnosno 21 učenik i korisnik Centra za pružanje usluga u zajednici Split, 3 voditelja nastavnika/odgojitelja, 3 projektna voditelja, 2 iz Parka i 4 mentora iz Udruge Dragodid jučer su obnovili suhozide, puteljke, podzide i edukativne ploče u Botaničkom vrtu “Kotišina” u PP Biokovu. Odrađeno je ukupno 126 volonterskih sati, a obnovljeno je 15 metara suhozida, 2 puteljka, edukativna ploča i podzid s klupicom koja će služiti kao odmorište.

U akciji su sudjelovali Obrtna tehnička škola Split, Srednja škola Ivana Lucića, Centar za pružanje usluga u zajednici Split, Udruga Dragodid, Liga za prevenciju ovisnosti Split, Javna ustanova “Park prirode Biokovo” i Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

VOLontIraj za PRIRODU, VOLontIraj za SEBE! – školski volonterski programi u zaštićenim područjima prirode projekt je koji promovira i potiče provedbu programa školskog volontiranja u zaštićenim područjima prirode te uključuje i rad na razvoju socijalnih vještina kod mladih. Nakon serije od 3 edukativne radionice, naši mladi volonteri počeli su aktivno sudjelovati u volonterskim akcijama. Za sada su već odrađene dvije, a čekaju ih i akcije u PP Telašćica i PP Vransko jezero. Svaka akcija nosi svoje specifičnosti pa tko mladi stječu različita znanja, vještine i vrijednosti vezane za volontiranje, prirodu i održivi razvoj.

Udruga Sunce kao koordinator projekta kroz 24 mjeseca, uz već navedene partnere, surađuje sa Javnom ustanovom “Nacionalni park Krka”, Javnom ustanovom “Park prirode Vransko jezero” i Javnom ustanovom “Park prirode Telašćica”.

Projekt se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europski socijalni fond te sufinanciran od  Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupni iznos projekta je:  1.211.473,24 kuna.

Tagovi: