Školama upućen poziv za sudjelovanje na događaju „5 filmskih minuta za klimatske promjene”

Udruga Sunce Split i  ove godine organizira obilježavanje Dana planete Zemlje. Svi zainteresirani učenici osnovnih i srednjih škola sa šireg splitskog područja  mogu sudjelovati u grupnom projektu s tematikom klimatskih promjena. U razdoblju od 16. veljače do 6. travnja 2020. učenici pod vodstvom učitelja/razrednika/nastavnika trebaju osmisliti kratki video kojim će se prezentirati tematika klimatskih promjena. Sudjelovanje je podijeljeno u tri kategorije: učenici od 1. do 4. razreda, učenici od 5. do 8. razreda i srednjoškolci.

Upute i kriteriji za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole:

Učenici do 6. travnja moraju osmisliti lutkarsku predstavu na temu klimatskih promjena. Sve lutke koje se koriste u predstavi moraju biti izrađene od recikliranih ili prirodnih materijala. Lutkarska predstava može trajati najviše 5 minuta. Molimo učitelje da proces pripreme i izrade lutkarske predstave dokumentiraju fotografijama. Kad predstava bude spremna, šalje se poziv Udruzi Sunce na predstavljanje. Predstavnici Udruge Sunce posjetit će školu i snimiti lutkarsku predstavu, a ona će biti prikazana u sklopu Kratkog filma djece i mladih: “5 filmskih minuta za klimatske promjene” u Kinoteci Zlatna vrata. O točnom datumu održavanja događanja u travnju, uključene škole bit će naknadno obaviještene.

Upute i kriteriji za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole i srednjoškolce:

Učenici do 6. travnja moraju osmisliti kratki video na temu klimatskih promjena. Video može trajati najviše pet minuta. Ako se u njemu pojavljuju i učenici, potrebno je poslati i Dopuštenje za korištenje kratkog videa (šaljemo u privitku). Sadržaj videa ne smije biti uvredljiv, a svi zaprimljeni video uradci (napravljeni u skladu s kriterijima poziva) bit će prikazani sklopu Kratkog filma djece i mladih: “5 filmskih minuta za klimatske promjene” u Kinoteci Zlatna vrata. O točnom datumu održavanja događanja u travnju, uključene škole bit će naknadno obaviještene.

Svi sudionici bit će nagrađeni prigodnim nagradama.

Unaprijed se radujemo uspješnoj suradnji!

Tagovi: