Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Školama upućen poziv za sudjelovanje na događaju „5 filmskih minuta za klimatske promjene”

Udruga Sunce Split i  ove godine organizira obilježavanje Dana planete Zemlje. Svi zainteresirani učenici osnovnih i srednjih škola sa šireg splitskog područja  mogu sudjelovati u grupnom projektu s tematikom klimatskih promjena. U razdoblju od 16. veljače do 6. travnja 2020. učenici pod vodstvom učitelja/razrednika/nastavnika trebaju osmisliti kratki video kojim će se prezentirati tematika klimatskih promjena. Sudjelovanje je podijeljeno u tri kategorije: učenici od 1. do 4. razreda, učenici od 5. do 8. razreda i srednjoškolci.

Upute i kriteriji za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole:

Učenici do 6. travnja moraju osmisliti lutkarsku predstavu na temu klimatskih promjena. Sve lutke koje se koriste u predstavi moraju biti izrađene od recikliranih ili prirodnih materijala. Lutkarska predstava može trajati najviše 5 minuta. Molimo učitelje da proces pripreme i izrade lutkarske predstave dokumentiraju fotografijama. Kad predstava bude spremna, šalje se poziv Udruzi Sunce na predstavljanje. Predstavnici Udruge Sunce posjetit će školu i snimiti lutkarsku predstavu, a ona će biti prikazana u sklopu Kratkog filma djece i mladih: “5 filmskih minuta za klimatske promjene” u Kinoteci Zlatna vrata. O točnom datumu održavanja događanja u travnju, uključene škole bit će naknadno obaviještene.

Upute i kriteriji za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole i srednjoškolce:

Učenici do 6. travnja moraju osmisliti kratki video na temu klimatskih promjena. Video može trajati najviše pet minuta. Ako se u njemu pojavljuju i učenici, potrebno je poslati i Dopuštenje za korištenje kratkog videa (šaljemo u privitku). Sadržaj videa ne smije biti uvredljiv, a svi zaprimljeni video uradci (napravljeni u skladu s kriterijima poziva) bit će prikazani sklopu Kratkog filma djece i mladih: “5 filmskih minuta za klimatske promjene” u Kinoteci Zlatna vrata. O točnom datumu održavanja događanja u travnju, uključene škole bit će naknadno obaviještene.

Svi sudionici bit će nagrađeni prigodnim nagradama.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje i želite dati svoj doprinos obilježavanju Dana planeta Zemlje 2020. molimo vas da ispunite prijavnicu (dostupna na linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScouRa3NWmtG__G8HX4Elbwzau1tbqWZggxSWlg9_GaMP9MGQ/viewform) do ponedjeljka, 2. ožujka 2020.

Unaprijed se radujemo uspješnoj suradnji!