Preuzmite novi priručnik Sunca

Priručnik-za-odgajatelje

Ako želite osnovati ili unaprijediti učeničku zadrugu, osnažiti poduzetničke vještine svojih učenika ili unaprijediti metode i alate rada s mladima, imamo priručnik za vas!

Sudjeluj u održivom razvoju: shvati – provedi – oblikuj: Održiva učenička poduzeća u hrvatskim srednjim školama.

Novi priručnik Sunca “Sudjeluj u održivom razvoju: shvati – provedi – oblikuj: Održiva učenička poduzeća u hrvatskim srednjim školama” namijenjen je prvenstveno odgojno-obrazovnim radnicima u srednjim školama, ali i drugim osobama koje rade s mladima, a možete ga pronaći OVDJE.

Fokus je priručnika na načinima unapređenja poduzetničkih vještina mladih, ali i poboljšanju njihove ekološke osviještenosti radom u učeničkim zadrugama.

U priručniku je prikazana trenutna situacija s učeničkim zadrugama u Hrvatskoj, primjeri dobre prakse te razne participativne metode i radionice koje se mogu koristiti kako bi se motiviralo učenike i osnažilo za samostalni ulazak u poslovne vode. Radionice i metode rada mogu se koristiti i u svakodnevnom radu van učeničke zadruge.

Također, u priručniku se nalaze i praktični materijali za rad s mladima (radni listovi, organizacijske mape), ali i potrebna dokumentacija za osnivanje učeničke zadruge za one škole koje će se tek upustiti u proširenje učeničke prakse.

Priručnik je sada dostupan na hrvatskom i engleskom jeziku. Imamo 200 tiskanih primjeraka na hrvatskom jeziku namijenjenih dijeljenju. U slučaju zainteresiranosti molimo vas da nam na mail [email protected] javite broj željenih primjeraka.  

Službeno je predstavljen 28. veljače u SPINIT Inkubatoru u sklopu projekata Održiva učenička poduzeća u hrvatskim srednjim školama – zelena poduzeća promiču održivo poduzetničko razmišljanje i djelovanje mladih ljudi u Hrvatskoj te Zelena učenička poduzeća – održivo razmišljanje i djelovanje.

Tagovi: