Predstavljamo zbornik o društveno-korisnom učenju u obrazovanju za okoliš i održivi razvoj

U sklopu projekta „Praktično-Aktivno-Zajedno-Interdisciplinarno! – programi društveno-korisnog učenja za okoliš i održivi razvoj“, Udruga Sunce Split, zajedno s projektnim partnerima Kemijsko-tehnološkim, Ekonomskim, Filozofskim i Pravnim fakultetom te Udrugom bivših studenata i prijatelja Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu (Alumni KTF), izradila je zbornik o društveno-korisnom učenju na sveučilištima u Hrvatskoj.

Projektni partneri od 2014. godine aktivno rade na razvoju i primjeni društveno-korisnog učenja na Sveučilištu u Splitu. Društveno-korisno učenje oblik je inovativne pedagoške metode koja kombinira ciljeve učenja sveučilišnih kolegija i stvarnih potreba lokalne zajednice kako bi se poboljšao osobni i  profesionalni rast studenata kao i opće dobro, potičući usvajanje temeljnih znanja i razvoj kompetencija koje bi studenti trebali steći kako bi uspjeli na tržištu rada.

U Zborniku su prikazani primjeri provođenja društveno-korisnog učenja u području obrazovanja o održivom razvoju. Nadamo se da će čitanje o modelima dobre prakse doprinijeti daljnjem razvoju i poticanju ovog oblika učenja istovremeno promičući kvalitetu i raznolikost učenja u hrvatskim i europskim visokoškolskim ustanovama.

Zbornik možete u cijelosti preuzeti ovdje

Projekt PAZI! financiran je u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europski socijalni fond, a sufinanciran je od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Tagovi: