Poziv na sudjelovanje u obilježavanju Dana planeta Zemlje 2021.

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce poziva sve zainteresirane dječje vrtiće, osnovne i srednje škole na području grada Splita na sudjelovanje u programu povodom obilježavanja Dana planete Zemlje 2021.!

Tema 51. svjetskog Dana planeta Zemlje glasi „Restore Our Earth“, a namjera je prikazati realnost i prisutnost klimatskih promjena te motivirati na veće zalaganje i promjene koje će doprinijeti boljitku svih nas.

Plan Udruge Sunce je „obnoviti“ našu Zemlju kroz tri razine, a program je osmišljen za tri uzrasta:

  1. Obnovimo sebe za djecu dječjih vrtića i učenike razredne nastave koji imaju zadatak osmisliti zdravi obrok
  2. Obnovimo kopno“ za učenike i učenice predmetne nastave koji imaju zadatak osmisliti kampanju za odvojeno prikupljanja biootpada
  3. Obnovimo more“ za učenike i učenice srednje škole koji imaju zadatak osmisliti edukacijske igre na temu morskog otpada.

Pregled osmišljenih ciljeva i zadataka možete pronaći OVDJE.

Učenici i učenice svije aktivnosti odradit će pod vodstvom učitelja/razrednika/nastavnika, a rok za izradu i slanje materijala je petak, 16. travnja 2021. godine.

Želite li doprinijeti obilježavanju Dana planeta Zemlje 2021. i sudjelovati u ovogodišnjim aktivnostima, molimo vas da ispunite online prijavnicu dostupnu na linku https://forms.gle/nSKLkMjitc3ct1zA8.

Važna napomena: grupe se mogu sastojati od najviše 25 djece ili učenika, a predlažemo izbjegavanje miješanja vrtićkih grupa i razrednih odjeljenja radi lakše organizacije nagradnih aktivnosti.

Veselimo se vašem odazivu!

Tagovi: