Poziv na predstavljanje kompostera

smanjenje-otpada-europski-tjedan-udruga-sunce-ideje

Jeste li znali da biootpad čini čak 40 % miješanog komunalnog otpada?
Ova vrsta otpada može predstavljati ili problem za okoliš ili dragocjeno organsko gnojivo koje poboljšava strukturu i kvalitetu tla. Kompostiranje je ekološki najbolji način postupanja s biootpadom.

Međutim, kako provesti kompostiranje u objektima gdje se stvara veća količina otpada od kuhane hrane?

Danas postoje različiti kućni uređaji za kompostiranje koji se mogu koristiti unutar objekta i koji uz to mogu primiti i veliku količinu hrane. Jedan takav uređaj je i kućni kompostera GG – 02 tvrtke INTERZERO.

Zanima li vas kako radi ovaj uređaj, koje su njegove tehničke specifikacije i koliko je velik, pridružite nam se na njegovom predstavljanju 13. studenog 2023. u 12 sati u prostoru Razreda Doma mladih (Ulica slobode 28, Split. Razred se nalazi na trećem katu (etaža T5), a pristupa mu se kroz južni ulaz zgrade Doma mladih.)

Za sudjelovanje je potrebna prijava na: https://forms.gle/7jcTtVmk4QrgkLM6A

dalmatia-green-interzero-kompostiranje

Predstavnik INTERZERO tvrtke Robert Sedlar prezentirat će djelatnosti i usluge tvrtke te predstaviti električne kompostere koje imaju u ponudi s naglaskom na kućni komposter GG- 02. Osim toga, predstavit će i tehničke specifikacije, način instalacije i rada kompostera.

Komposter GG-02 vidimo kao odličan aparat za rješavanje biootpada na mjestu nastanka, u vrtićkoj ili školskoj kuhinji, studentskoj menzi, bolnici, staračkom domu ili ugostiteljskom objektu.

Za zdravstvene ustanove Fond za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti raspisao je Javni poziv za sufinanciranje nabave uređaja za sprječavanje nastanka biootpada (otpada od hrane) u bolnicama i specijalnim bolnicama (JP EU-1/2023). Natječaj je u tijeku od 21. lipnja 2023., a trenutno je na 48% iskorištenosti sredstava.

Predstavljanje uređaja organizirano je kroz projekt LIFE Artina Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

Tagovi: