Održana radionica o planiranju održivosti

U petak, 6. ožujka 2020. na Ekonomskom fakultetu u Splitu održana je radionica planiranja održivosti, koju su vodile zaposlenice Udruge Sunce Split.

Sudjelovali su nastavnici i nastavnice s pet fakulteta uključenih u projekt PAZI! (Praktično-Aktivno-Zajedno-Interdisciplinarno! – programi društveno korisnog učenja za okoliš i održivi razvoj) te predstavnici Sveučilišta u Splitu. Na radionici su bile predstavljene mogućnosti i ideje, kako bi se osmislio daljnji nastavak provedbe društveno korisnog učenja, nakon završetka projekta PAZI!, bez dodatnih sredstava. Predviđeno razdoblje na koje se odnose predložene aktivnosti je iduće dvije godine.

Dvogodišnji projekt Praktično-Aktivno-Zajedno-Interdisciplinarno! – programi društveno korisnog učenja za okoliš i održivi razvoj, počeo je u ožujku 2018. godine. Opći cilj je jačanje svijesti o važnosti usvajanja i primjene znanja i vještina, građanskog angažmana i međusektorske suradnje za zaštitu okoliša i održivi razvoj. Namjera projekta PAZI i provedbe programa društveno korisnog učenja je poticanje aktivnog sudjelovanja studenata i  nastavnika u obrazovnom procesu.

Projekt se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europski socijalni fond te je sufinanciran od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupni iznos projekta je: 1.272.288,34 kn,  pri čemu sufinanciranje kroz ESF iznosi 1.025.450,89 kn

Tagovi: